Johan Cruyff Institute sluit zich aan bij het initiatief Principles for Responsible Education (PRME)

Dit initiatief, dat ondersteund wordt door de Verenigde Naties, is gericht op instellingen voor hoger onderwijs die zich inzetten voor de ontwikkeling van corporate training via management van sociaal verantwoord onderwijs

Bij het Johan Cruyff Institute zijn we ervan overtuigd dat alleen door ethisch zakelijk ondernemen de belangen van de professionele sport op de lange termijn gewaarborgd kunnen worden. We wijden ons aan het opleiden van de volgende generatie van leiders in sportmanagement. Zo zetten we de legacy van oprichter Johan Cruyff voort en we geloven dat het daarbij van bijzonder belang is om dat doel op sociaal verantwoorde wijze te bereiken.

Johan Cruyff Institute heeft zich daarom aangesloten bij Principles for Responsible Management Education (PRME), een initiatief voor instellingen in het hoger onderwijs dat ondersteund wordt door de Verenigde Naties, die zich inzetten voor de doorontwikkeling van business en corporate training voor sociaal-verantwoordelijk leiders.

“We zijn er trots op dat we één van de toonaangevende academische instellingen zijn die via dit platform een wereldwijde toewijding op basis van waarden promoten. Sociale betrokkenheid via verantwoord en duurzaam management in de sportwereld is altijd één van onze basisprincipes geweest”, zegt Mariël Koerhuis, manager van het Johan Cruyff Institute. “Ik ben ervan overtuigd dat de strategische alliantie met academische instellingen, zoals die van het PRME-netwerk, instellingen als de onze zal helpen om leiders op te leiden die de integriteit en morele principes van de bedrijfspraktijk zullen beschermen. Door ons aan te sluiten bij PRME erkennen we dat in de sportwereld – gezien als ondernemersactiviteit – niet alles door de beugel kan.”

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *