Johan Cruyff Institute, uitgenodigd voor het EuroHockey Equally Amazing Executive Leadership Forum

Mariël Koerhuis, algemeen directeur van Johan Cruyff Institute, zal de missie van Johan Cruyff Institute uitdragen en ingaan op het belang van duale carrières voor sporters tijdens het EuroHockey Equally Amazing Executive Leadership Forum in Brussel

Van 24 tot 26 maart zal de Europese Hockeybond (EHF) in Brussel het EuroHockey Equally Amazing Executive Leadership Forum organiseren, een internationale bijeenkomst die de leiders van deze sport samenbrengt om verandering op en naast het veld te stimuleren. Mariël Koerhuis is uitgenodigd deel te nemen aan de conferentie, om als algemeen directeur in te gaan op de missie van Johan Cruyff Institute en het belang van een duale carrière voor sporters.

Het doel van het forum is professionals bijeen te brengen over leiderschap en gelijkwaardigheid in hockey en ervaringen uit te wisselen, om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Elke nationale aangesloten bond wordt uitgenodigd om één mannelijke en één vrouwelijke deelnemer aan te dragen voor deelname aan het forum, dat wordt medegefinancierd door het Erasmus+-programma van de Europese Unie, en zal worden bijgewoond door secretarissen, bestuursleden, directeuren, leidinggevenden en besluitvormers.

Marcos Hofmann, lid van de Uitvoerende Raad van de EHF, bezocht afgelopen december de vestiging van Johan Cruyff Institute om een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen, die deze academische instelling tot een academic partner van EHF maakt. Bij die gelegenheid sprak de manager ook over zijn verwachtingen voor het forum in maart. “Als elke deelnemer iets oppakt, bijvoorbeeld een ervaring of een idee, en dat thuis inbrengt, dan hebben we na twee dagen uitwisseling al 80 nieuwe hockeyideeën. Daarom is de kracht van delen, van het vertellen van ervaringen, zeer waardevol en dat is de waarde en impact van het forum”.

“Als elke deelnemer iets oppakt, bijvoorbeeld een ervaring of een idee, en dat thuis inbrengt, dan hebben we na twee dagen uitwisseling al 80 nieuwe hockeyideeën” – Marcos Hofmann (EHF)

Mariël Koerhuis heeft 25 jaar internationale leiderschapservaring in hoger onderwijsmanagement en talentontwikkeling. “Mijn speciale interesse gaat uit naar de ontwikkeling van talent in de sportwereld, dankzij mijn rol bij Johan Cruyff Institute. Mijn werk is gericht op het verder professionaliseren van de sportindustrie over de hele wereld door middel van opleidingen.” Wat de conferentie betreft, hoopt Mariël “de stakeholders die aanwezig zullen zijn uit te kunnen dagen om na te denken over het belang van het ontwikkelen van de duale loopbaan. Ik wil ook graag uitleggen waarom Johan Cruijff het Johan Cruyff Institute heeft opgericht en wat haar missie is, om zijn boodschap over te brengen. Dus ik hoop dat het een interessante en stimulerende sessie wordt voor toekomstige en huidige leiders die aan het forum gaan deelnemen”, aldus Mariël.

“Ik hoop de aanwezige stakeholders uit te kunnen dagen om na te denken over het belang van duale loopbanen. Ik wil ook graag de missie van Johan Cruijff uitdragen en waarom hij Johan Cruyff Institute is begonnen” – Mariël Koerhuis (Johan Cruyff Institute)

EuroHockey Equally Amazing Executive Leadership Forum kent een aantal bijzondere gasten waarvan de aanwezigheid bevestigd is, zoals Katie Sadleir, CEO van de Commonwealth Games Federation (CGF); Tine Vertommen, van de Safe Sports Unit van het Internationaal Olympisch Comité, en Thomas Briels, Olympisch gouden medaillewinnaar, wereldkampioen en één van de grote legendes van deze sport en student van de Master in Sport Management Online van Johan Cruyff Institute

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *