Johan Cruyff Institute sluit zich aan bij de GetOnside campagne van Women in Football

Om de integratie van vrouwen in managementposities in de voetbalindustrie te bevorderen, verstrekt het Johan Cruyff Institute voor de GetOnside campagne een volledige studiebeurs voor de Master in Football Business Online

Wereldwijd groeit het vrouwenvoetbal in belangstelling, middelen, ontwikkeling en erkenning, maar die piramide groeit niet overal ter wereld even sterk. Hoewel het aantal vrouwelijke beoefenaars in het voetbal in de afgelopen jaren enorm toenam, is het percentage vrouwen in managementfuncties in de voetbalwereld nog steeds erg laag. Daarom sluit Johan Cruyff Institute zich aan bij de GetOnside campagne van Women in Football, om de integratie van vrouwen in de bestuursorganen van het vrouwenvoetbal te bevorderen via een gedegen opleiding.

Johan Cruyff Institute biedt een volledige studiebeurs aan ter waarde van bijna 8.000 euro, om de Master in Football Business Online te studeren, waarvan de eerste editie op 15 februari 2022 van start gaat. Het programma is beschikbaar in het Engels en Spaans en richt zich op vrouwelijke ex-voetballers en ex-sporters, die door middel van de opleiding hun professionele carrière een boost willen geven; op vrouwen uit het bedrijfsleven die zich oriënteren op de voetbalindustrie; en voor degenen die al ervaring hebben in de sector, maar geen studie in voetbalmanagement hebben gevolgd en hun kennis op dat vlak willen bijspijkeren.

Afgelopen september was het een jaar geleden dat het FIFA’s Women’s Football Development Program werd gelanceerd. FIFA president, Gianni Infantino, zei toen: “Vrouwen vormen 50% van de wereldbevolking; we moeten iets doen. We hebben met allemaal de fout gemaakt, ikzelf ook, om de afgelopen jaren, decennia, het vrouwenvoetbal als een kopie -een slechte kopie- van het mannenvoetbal te zien. Maar dat is geheel onterecht”. Initiatieven voor de ontwikkeling van bestuursorganen van het internationale voetbal zijn onmisbaar. Maar ook privé-initiatieven van bedrijven die hier voordeel in zien zijn broodnodig.

Betrokkenheid creëert kansen en het Johan Cruyff Institute, dat als missie heeft om de sportindustrie in het algemeen en het voetbal in het bijzonder, te professionaliseren via het opleiden van een nieuwe generatie leiders in sportmanagement, sluit zich daarom graag aan bij Women in Football en GetOnside voor meer inclusiviteit en gelijkheid.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *