Mechiel Versluis start met de Master in Coaching dankzij AEGON

Op woensdag 16 september 2015 startte top roeier Mechiel Versluis de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. Mechiel heeft van AEGON een studiebeurs gekregen om deze Master-opleiding te kunnen volgen en daarmee zijn coaching vaardigheden kan verbeteren. Hiermee helpt AEGON de missie van Johan Cruijff te realiseren om topsporters ook na hun sportcarrière een bijdrage te laten leveren aan de sportsector.

AEGON zegt hierover: “AEGON is een betrokken en duurzame sportsponsor en voelt zich verantwoordelijk voor de sportieve ontwikkeling van sporters waardoor zij hun droom kunnen verwezenlijken. Als maatschappelijk betrokken sponsor focussen wij ons daarbij op het opleidings- en begeleidingstraject van sporters. Dit is de reden dat AEGON aankomend studiejaar Mechiel Versluis een studiebeurs heeft aangeboden.”

mechielversluis

Mechiel Versluis is een van de Nederlandse top roeiers. Versluis begon in 2007 zijn roeicarrière bij R.S.V.U. Okeanos in Amsterdam en vertegenwoordigde Nederland bij verschillende grote internationale wedstrijden en heeft hier ook succes mee behaald. Zo won hij zilver op de wereldbeker roeien in 2010 met in de acht met stuurman. Hij werd Europees en Wereldkampioen in 2013 met de mannen vier zonder stuurman en eindigde als 5de met de mannen vier zonder stuurman op de Olympische Spelen 2012 in Londen. Naast het roeien heeft hij HBO Sport, Management & Ondernemen gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam en is hij sinds 2013 in opleiding als coach bij de KNRB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *