“Mede dankzij de Module Sport & Facility / Event Management ben ik nu Projectmanager Sports Events”

Linda van Polen volgde de Module Sport & Facility / Event Management en ging vlak erna aan de slag als Projectmanager Sports Events bij ATPI, waar zij onder andere betrokken is bij de Champions League Finale.

Veel mensen dromen ervan om te werken in de sportsector; de dynamische sportevenementen en moderne sportinstallaties spreken tot onze verbeelding en oefenen een duidelijke aantrekkingskracht uit. Het is één van de redenen waarom mensen die een passie voor sport hebben, voor de Module Sport & Facility / Event Management kiezen. Zo ook Linda van Polen: “Ik wilde al een tijdje in de sportwereld werkzaam zijn, maar doordat mijn opleiding niet geheel aansloot, merkte ik dat het moeilijk was om deze wereld binnen te komen. Na afronding van de module in februari van dit jaar, lukte me dat in dezelfde maand nog!” Linda ging aan de slag als Projectmanager Sports Events bij ATPI , een toonaangevend bedrijf in zakenreis- en evenementenmanagement.

Linda van Polen - Mede dankzij de Module ben ik nu projectmanager Sport Events - Johan Cruyff Institute

Golf Dutch Open, waar Linda en de medestudenten een golfclinic bijwoonden als onderdeel van de Module Sport & Facility / Event Management.

Gefeliciteerd met je baan! Kunnen we stellen dat de Module Sport & Facility / Event Management aan jouw verwachtingen heeft voldaan?

Jazeker! In mijn nieuwe baan ben ik onder andere betrokken bij de Champions League Finale, dus ik kan wel zeggen dat de module me geen windeieren heeft gelegd. Ik denk dat de Module Sport & Facility / Event Management er dus zeker aan heeft bijgedragen dat ik nu helemaal op mijn plek zit bij mijn nieuwe werkgever en ik ben hier dan ook dankbaar voor.

Helaas viel er door corona één eventbezoek uit, maar dit waren onvoorziene omstandigheden. Ik vond het een leerzame cursus, die ik iedereen kan aanraden die zich verder wil verdiepen in deze branche.

Linda van Polen - Mede dankzij de Module ben ik nu projectmanager Sport Events - Johan Cruyff Institute

Linda van Polen als vrijwilliger voor EURO2020.

Welke nieuwe inzichten heeft de Module Sport & Facility / Event Management je gebracht?

Ik dacht er al eerder aan om in de sportbranche te gaan werken, maar tijdens de Module Sport & Facility / Event Management wist ik zeker dat ik werkzaam wilde zijn in de sportevent wereld. De module heeft mijn kennis over de sport- en eventwereld absoluut verrijkt. Dit zowel op operationeel als organisatorisch vlak. Hier wil ik me graag nog verder in ontwikkelen.

Ik heb met name veel gehad aan het planmatig en pragmatisch denken en het projectmatig voorbereiden op een sportevenement. Verder is het maken van het ondernemingsplan over het NK Padel in Zwolle (coverfoto), inclusief de presentatie voor mijn medestudenten, erg leerzaam geweest.

Ten slotte hebben zowel hoofddocent Paul ten Hag als de gastsprekers en mijn medestudenten er aan bijgedragen dat ik mijn netwerk in de sport verder kon verbreden, onder andere door de lessen, gastcolleges, eventbezoeken en netwerkborrels.

Module

Sport & Facility/Event Management

De Module Sport & Facility/Event Management is een acht maanden durende cursus voor mensen met een passie voor sport, die zich willen ontwikkelen in de facility, hospitality en events sector. Via intensieve sessies en het bezoeken van diverse Nederlandse sportlocaties, verkrijgen studenten nieuwe inzichten en kunnen zij hun netwerk in de sportindustrie uitbouwen.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *