Nederlands Handbal Verbond en Johan Cruyff Institute sluiten partnership

Het Nederlands Handbal Verbond NHV en Johan Cruyff Institute gaan samenwerken om onder meer de ontwikkeling van professionele handballers en staf te ondersteunen, voor de versterking van de sport

Het Nederlands Handbal Verbond NHV en Johan Cruyff Institute hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De overeenkomst biedt profsporters, coaches en werknemers van het Nederlands Handbalverbond NHV onder meer de mogelijkheid om met kortingen tot 20% een opleiding aan het Johan Cruyff Institute te volgen.

Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV over de samenwerking: “Als sportbond wil je continu ontwikkelen en dus altijd blijven leren. Door de samenwerking met het Johan Cruyff Institute kunnen onze werknemers en tophandballers dit ook blijven doen. Daarnaast bieden we de studenten van het Johan Cruyff Institute de kans om bij het NHV ervaring op te doen en met hun kennis en opleiding een impact te hebben op de ontwikkeling van handbal in Nederland.”
 

Nederlands Handbal Verbond en Johan Cruyff Institute sluiten partnership 

De samenwerking biedt actieve handballers niet alleen een kans voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling, maar geeft hen ook meer kansen om aan een toekomst op langere termijn te werken. Dit is in lijn met de filosofie van Johan Cruijff. Hij wilde dat sporters de kans krijgen een duale carrière te volgen, zodat zij met hun sportervaring en academische kennis, de sportsector kunnen versterken. Het Johan Cruyff Institute biedt studieprogramma’s aan op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching, zowel online als face-to-face. Het Johan Cruyff Institute in Amsterdam viert dit jaar het 14-jarig jubileum.
 

Nederlands Handbal Verbond en Johan Cruyff Institute sluiten partnership 

Uitwisseling

Het Nederlandse heren handbalteam heeft de ambitie om tot de internationale top te behoren, iets wat de Nederlandse handbaldames al bereikt hebben. Op het WK van 2019 in Japan zette de ploeg de kroon op het werk door wereldkampioen te worden. Henk Groener, de huidige coach van het Duitse damesteam, was tot 2016 de coach van dat team. Hij is tevens de initiatiefnemer en docent-coach van de Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute in Amsterdam.

Gezien de positie en intenties van beide organisaties, vastgelegd in het partnership, biedt de samenwerking ook interessante mogelijkheden op het gebied van – bijvoorbeeld – studiecases, gastlezingen, stageplaatsen en de organisatie van allerlei andere, gezamenlijke educatieve activiteiten.

ON CAMPUS PROGRAMMA

Leiderschap in Coaching

Het Leiderschap in Coaching Programma in Amsterdam is geschikt voor iedereen (in óf buiten de sportwereld) die op zoek is naar meer zelfkennis en -ontwikkeling om zichzelf te verbeteren als (sport)coach of manager. Dit 10-maanden durende studieprogramma is gebaseerd op de visie van Johan Cruijff, waarin coaching meer is dan het toepassen van tactische en technische kennis. Het gaat om het kennen en managen van jezelf, het ontwikkelen van je eigen coachstijl en hoe je die kan inzetten in het coachen van je spelers/medewerkers, het team en de omgeving. Immers, je bent alleen in staat anderen te coachen, als je jezelf kan coachen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *