Nelli Cooman start met een Master dankzij samenwerking tussen Johan Cruyff Institute en Johan Cruyff Foundation

Op woensdag 16 september 2015 start voormalig Nederlandse atlete Nelli Cooman de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute. Zij volgt deze Master-opleiding via een sponsoring van het Johan Cruyff Institute in naam van de Johan Cruyff Foundation. De gesponsorde atlete ontwikkelt aankomend studiejaar een plan in opdracht voor de Johan Cruyff Foundation. Hiermee ondersteunen Nelli Cooman en het Johan Cruyff Institute de missie van haar maatschappelijke partner om meer kinderen met en zonder beperking in beweging te krijgen.

Niels Meijer, directeur van de Johan Cruyff Foundation: “Het bijzondere van deze samenwerking is dat de driehoeksverhouding is gebaseerd op de visie van Johan Cruijff: “Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen”. Wij weten dat Nelli al jaren een warm hart toe draagt aan de gehandicapten sport. Ook met haar eigen Nelli Cooman Games. De combinatie van studeren via een scholarship van het Johan Cruyff Institute en daarmee iets kunnen betekenen voor de gehandicapten sport en de Johan Cruyff Foundation is een geweldige uitkomst voor alle partijen.”

Nelli Cooman is een voormalig Nederlandse atlete. Ze werd tijdens haar loopbaan twee keer wereldkampioen, zes keer Europees kampioen en negentien keer Nederlands kampioen. Tevens was zij van 1986 tot 1992 wereldrecordhoudster op de 60 meter. Nelli is op dit moment schoolsportconsulent bij de gemeente Rotterdam. Ook is zij initiatiefneemster van de Nelli Cooman Games, een sportfeest waarbij basisschooljeugd, gehandicapten, jeugd- en topatleten en chronisch zieken bijeen worden gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *