Loughborough University en Johan Cruyff Institute lanceren twee unieke online programma’s voor sportmakelaars

Loughborough University en Johan Cruyff Institute werken samen om twee unieke online programma’s voor sportmakelaars (sport agents) te lanceren: een programma dat erkend is door de AFA, met CPDUK-certificering vanaf maart, en een cursus om je voor te bereiden op het FIFA Football Agent-examen vanaf mei

Afgelopen juli ondertekenden de twee instellingen al een samenwerkingsovereenkomst om online sportmanagement programma’s te ontwikkelen, die deelnemers de kennis, vaardigheden en ervaringen bieden om professioneel te handelen in de sportsector.

PROFESSIONAL CERTIFICATION PROGRAMME FOR SPORTS AGENTS

Dit vier maanden durende studieprogramma biedt de deelnemers de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een professioneel sportmakelaar (sport agent) te zijn en om professioneel te kunnen handelen in de wereld van de sportmakelaardij. De cursus is erkend door de Association of Football Agents (AFA), de instantie die opkomt voor de belangen van voetbalmakelaars in het Verenigd Koninkrijk, en is tevens gecertificeerd door de CDP Certification Service in het Verenigd Koninkrijk. Het bevat drie hoofdthema’s: regelgevende en wettelijke kaders, hedendaagse kwesties in de sport en zakelijke praktijken en vaardigheden. Onder supervisie van academisch directeur, Dr Serhat Yilmaz, bestaat het team dat het onderwijs verzorgd uit topdocenten en experts op hun vakgebied, waaronder Prof Chris Harwood (professor sportpsychologie), Dr Argyro Elisavet Manoli (senior docent sportmarketing en -communicatie), Nick De Marco KC (Blackstone Chambers sportadvocaat), Daniel Geey (partner bij Sheridans), William McAuliffe (hoofd tuchtzaken bij UEFA) en Richard Allen (senior voetbal executive en technisch adviseur bij Yokohama FC).

Het programma biedt de deelnemers een uitgebreide analyse en diepgaand begrip van de wereld van de sportmakelaardij, het brengt hen in contact met toonaangevende experts uit de branche en het helpt hen om een sterk netwerk op te bouwen. Het is gericht op actieve sportmakelaars, toekomstige makelaars en professionals in de sportindustrie in het algemeen, die hun kennis op dit vlak willen verbreden.

“Het is fantastisch dat we de twee programma’s met Johan Cruyff Institute” lanceren, zegt academisch directeur Dr Serhat Yilma. “Als twee toonaangevende instellingen in de sportwereld die samenwerken bij het aanbieden van opleidingen voor sportmakelaars, kunnen we de deelnemers een nog betere leerervaring bieden met betere ondersteuning als zij onze programma’s volgen en daarna als alumni. Door de voorbereidingscursus voor het nieuwe FIFA Football Agent Examination aan te bieden, naast ons Professional Certificate Program, hebben we een goede opleidingsroute naar het beroep van voetbalmakelaar gecreëerd. De programma’s en onze samenwerking zal zo bijdragen aan de professionele standaard van de sportmakelaardij.”

“We willen een bijdrage leveren aan de professionele standaard van de sportmakelaardij via de programa’s en de samenwerking met Johan Cruyff Institute.” – Serhat Yilmaz (Loughborough University)

TRAINING COURSE FOR THE FIFA FOOTBALL AGENT EXAMINATION

Deze cursus biedt de wettelijke kennis en voorbereiding die nodig is om te slagen voor het FIFA Football Agent Examination. Onder de nieuwe FIFA-regulering die in 2023 ingaat, kan een licentie voor voetbalmakelaar alleen worden verkregen als je slaagt voor het FIFA-examen en het is een voorwaarde om als zaakwaarnemer in het profvoetbal te werken. Deelnemers aan dit programma krijgen een goed inzicht in de belangrijkste voetbalregels, die de basis vormen van het FIFA-examen voor voetbalmakelaars.

De cursus is opgebouwd uit vier modules die je kunt volgen waar je maar wilt, in een tijdsbestek van maximaal 12 maanden. De cursus is ontworpen door Dr Serhat Yilmaz, lecturer sportrecht aan de School of Sport, Exercise and Health Sciences (SSEHS) van Loughborough University, en expert op het gebied van juridische kwesties in het voetbal.

Dit programma is ontwikkeld voor actieve makelaars die moeten slagen voor het FIFA-examen voor voetbalmakelaars om hun licentie te verkrijgen of te behouden.

“Met deze nieuwe programma’s willen we onze educatieve diensten verder uitbreiden naar professionals in de sportmakelaardij. Samen willen we de hoge kwaliteitsstandaarden borgen ten behoeve van de sport in het algemeen, en voor de spelers en sportmakelaars in het bijzonder, door hen een allround opleiding en een gedegen voorbereiding aan te bieden, om hun werk succesvol uit te voeren”, zegt Mariël Koerhuis, algemeen directeur van Johan Cruyff Institute.

“Samen willen we de hoge kwaliteitsstandaarden borgen ten behoeve van de sport in het algemeen, en voor de spelers en sportmakelaars in het bijzonder, door hen een allround opleiding en een gedegen voorbereiding aan te bieden, om hun werk succesvol uit te voeren.” – Mariël Koerhuis (Johan Cruyff Institute)

Loughborough is één van de meest toonaangevende universiteiten van het Verenigd Koninkrijk, met een internationale reputatie op het gebied van onderzoek en onderwijs en met sterke banden met de sportindustrie dankzij ongeëvenaarde prestaties in de sport en onderliggende academische disciplines. Het behaalde vijf sterren in het onafhankelijke beoordelingssysteem van QS Stars University, uitgeroepen tot de beste universiteit ter wereld voor sportgerelateerde onderwerpen in de 2022 QS World University Rankings en University of the Year for Sport door The Times en Sunday Times University Guide 2022.

Sinds de start in 2002 heeft Johan Cruyff Institute, dat is opgericht door de iconische Nederlandse voetballer, sporters, sportmanagers en andere professionals opgeleid in sportmanagement, sportmarketing en sponsoring, football business en coaching.

Informatie over

Professional Certification Programme for Sport Agents

Dit vier maanden durende studieprogramma biedt deelnemers de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een professioneel sportmakelaar (sport agent) te zijn en om professioneel te kunnen handelen in de wereld van de sportmakelaardij. De cursus is erkend door de 'Association of Football Agents', de instantie die opkomt voor de belangen van voetbalmakelaars in het Verenigd Koninkrijk en is tevens gecertificeerd door de 'CDP Certification Service' in het Verenigd Koninkrijk

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *