Loughborough University en Johan Cruyff Institute sluiten samenwerkingsovereenkomst

Loughborough University en Johan Cruyff Institute gaan samenwerken om de professionele standaarden in de sportindustrie verder te verbeteren

De samenwerkingsovereenkomst tussen Loughborough University en Johan Cruyff Institute betreft het aanbieden van unieke online studieprogramma’s, waarbij de deelnemers via hun opleiding nieuwe kennis, vaardigheden en ervaringen vergaren, die hun loopbaan in de sportsector ondersteunt.

Sinds de start heeft Johan Cruyff Institute – dat door Johan Cruijff in 2002 werd opgericht – sporters, sportmanagers en andere professionals opgeleid, op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en sponsoring, voetbal-business en coaching.

De dean van Loughborough’s School of Sport, Exercise and Health Sciences, professor Mark Lewis, zei: “We zijn verheugd om samen te werken met Johan Cruyff Institute om deze unieke programma’s aan professionals in de sportindustrie aan te bieden. De cursussen, allemaal gericht op de sportsector, zijn bedoeld om vaardigheden te verbeteren om het professionele niveau op allerlei gebieden te verhogen. Het is een geweldige stap om te zien hoe twee toonaangevende, internationale instellingen samenwerken, om de deelnemers het beste van onze gedeelde expertise te bieden.”

“Het is een positieve stap dat twee toonaangevende instellingen samenwerken om deelnemers het beste te bieden van onze gedeelde expertise” – Mark Lewis, dean van ‘Loughborough’s School of Sport, Exercise and Health Sciences’

Beide instellingen zullen ook een op maat gemaakt, executive programma voor sportmakelaars gaan ontwikkelen, dat online aangeboden zal worden. Het doel is dat deelnemers een goed begrip ontwikkelen van wat het betekent om sportmakelaar te zijn. Details over dit initiatief zullen op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

Mariël Koerhuis, algemeen manager van Johan Cruyff Institute, voegde toe: “Voor het Johan Cruyff Institute is het een eer om samen te werken met Loughborough University bij het opleiden van sportprofessionals. Hun academische kennis en onderwijskwaliteit, in combinatie met onze kennis van de sportwereld, vormen een stevige basis voor het gezamenlijk ontwikkelen van nieuwe opleidingsmogelijkheden, die zijn toegespitst op de professionele realiteit van de internationale sportindustrie.”

“Voor het Johan Cruyff Institute is het een eer om samen te werken met Loughborough University bij het opleiden van sportprofessionals” – Mariël Koerhuis, algemeen manager van Johan Cruyff Institute

Meer information over Loughborough University

Loughborough is een toonaangevende Britse universiteit, met een internationale reputatie op het gebied van onderzoek, kwaliteit van onderwijs, sterke banden met de sector en ongeëvenaarde prestaties op het gebied van sport en onderliggende academische disciplines. Het werd bekroond met vijf sterren in het onafhankelijke QS Stars classificatieschema voor universiteiten, werd uitgeroepen tot de beste universiteit ter wereld voor sportgerelateerde onderwerpen in de 2022 QS World University Rankings en ‘University of the Year for Sport’ door The Times and Sunday Times University Guide 2022.

Loughborough staat in de top 10 van elke nationale ranglijst, zevende in The UK Complete University Guide 2022 en tiende in zowel de Guardian University League Table 2022 als The Times and Sunday Times University Guide 2022.

De campus van Loughborough University in Londen bevindt zich in het Queen Elizabeth Olympic Park en biedt postdoctoraal en executive onderwijs, evenals onderzoeks- en ondernemingskansen. Het is een thuisbasis voor invloedrijke opinieleiders, baanbrekende onderzoekers en creatieve vernieuwers, die studenten de hoogste kwaliteit van onderwijs en het hedendaagse denken bieden.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *