sc Heerenveen en Johan Cruyff Institute gaan samenwerken

sc Heerenveen en Johan Cruyff Institute hebben een samenwerking getekend om samen te werken aan talentontwikkeling voor verdere professionalisering van de sport

Werken aan talentontwikkeling, dat is wat Johan Cruyff Institute en sc Heerenveen willen met de samenwerking die ze onlangs met elkaar zijn aangegaan. “Zo krijgen onder meer de voetballers van sc Heerenveen beter toegang tot het opleidingsaanbod van Johan Cruyff Institute. “Bij sc Heerenveen liggen binnen de hele organisatie allerlei interessante stage- en onderzoeksmogelijkheden, waar studenten van het Johan Cruyff Institute en wijzelf veel van kunnen leren”, aldus algemeen directeur Cees Roozemond van sc Heerenveen. “Talentontwikkeling is niet alleen belangrijk op het veld, maar zeker ook daarbuiten.”

Beide organisaties zullen elkaar de komende periode ondersteunen en inspireren, met name op het vlak van management en coaching. De overeenkomst biedt profvoetballers, coaches en werknemers van sc Heerenveen onder meer de mogelijkheid om met kortingen tot 20% een opleiding aan Johan Cruyff Institute te volgen en biedt daardoor volop mogelijkheden voor persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Dit is in lijn met de filosofie van Johan Cruijff, om voetballers de mogelijkheid te bieden om een opleiding te volgen, zodat zij niet alleen tijdens, maar ook na hun voetbalcarrière zich in kunnen blijven zetten voor de sportsector.

sc Heerenveen en Johan Cruyff Institute gaan samenwerken

De vestiging van Johan Cruyff Institute in Amsterdam viert dit jaar het 14-jarig jubileum en biedt studieprogramma’s aan op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching, zowel online als face-to-face. sc Heerenveen is een ambitieuze organisatie en een vaste waarde in de Eredivisie. Gezien deze posities en de intenties van beide organisaties kan de samenwerking ook interessante mogelijkheden bieden op het gebied van – bijvoorbeeld – gastlezingen, workshops en andere gezamenlijke educatieve activiteiten.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *