Heb jij interesse om een Master te studeren met steun van een Telesport scholarship, net als Douwe de Vries?

Oud-topsporter Douwe de Vries studeert de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute met behulp van een Telesport scholarship. De aanvraagperiode voor een scholarship voor studiejaar 2021-2022 is open tot 5 juli 2021

Telesport, de sportsectie van de Telegraaf, zal ook voor studiejaar 2021-2022 twee Telesport scholarships beschikbaar stellen: één voor de Master in Coaching en één voor de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam. De beurzen worden toegekend aan twee (voormalige) topsporters of coaches, in lijn met de legacy van Johan Cruijff, want ‘niemand kan de belangen van de sport beter dienen, dan iemand met het hart van een sporter’. De aanvraagperiode voor een beurs voor studiejaar 2021-2022 is nu open tot 5 juli voor coaches en (voormalig) sporters die zoals Douwe de Vries, een carrière ambiëren in de sportsector.

“Ik wilde graag in de sport blijven werken, ook om gebruik te maken van mijn sportervaringen en het grote netwerk dat ik als sporter in de loop der jaren heb opgebouwd”

Ex-topsporter Douwe de Vries besloot zich aan te melden voor de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute, kort nadat hij besloot zijn carrière als schaatser voor het Jumbo-Visma Team te beëindigen. Vijf wereldtitels op de ploegenachtervolging, een bronzen medaille op de WK afstanden en een nationale allround titel, zijn enkele verdiensten van de voormalig topsporter. “Ik wilde na mijn schaatscarrière graag in de sport blijven werken”, zegt Douwe, “ook om gebruik te maken van mijn sportervaringen en het grote netwerk dat ik in de sportwereld in de loop der jaren heb opgebouwd. Ik was op zoek naar een opleiding die mij de juiste academische achtergrond en kennis op sportgebied kon geven. De Master in Sport Management van het Johan Cruyff Institute past daar goed bij.”

Wil jij je verdiepen in Sport Management met de steun van een Telesport Scholarship, net als Douwe de Vries

Sven Kramer en Douwe de Vries, Sven Kramer Academy.

Studie verrijkt werk

Douwe combineert de Master in Sport Management met zijn werk als directeur van de Sven Kramer Academy, een non-profit organisatie die schaatslessen aanbiedt en beweging stimuleert in Thialf, om zo bij te dragen aan de toekomst van de Nederlandse schaatssport. “In mijn werk heb ik de kans om plannen te maken, projecten te initiëren en een goed functionerend team op te bouwen dat dingen voor elkaar krijgt in een prettige en professionele sfeer. Zo kan ik mijn nieuwe kennis uit de Master in Sport Management in de praktijk brengen.

“De ervaringen en kennis uit andere sporten, is erg waardevol”

“Voordat ik met de opleiding begon, had ik al ervaring als leader in sport management”, vervolgt hij, “maar in de Master in Sport Management leer ik veel nieuwe dingen. Zo vind ik de ervaringen en kennis uit andere sporten erg waardevol. En bij het vak Finances heb ik ook extra kennis opgedaan en ik vond het vak ook veel leuker dat ik van te voren had verwacht! Het helpt mij om alles wat ik doe, verder te verbeteren.”

“Telesport is erg trots op sporters als Douwe en wil ze graag steunen”, zegt Marcel van de Kraan, hoofdredacteur van Telesport. “Het is precies zoals Johan Cruijff het zou hebben gewild, en het is geweldig om zijn legacy voort te kunnen zetten.”

HOE MELD JE JE AAN VOOR EEN TELESPORT SCHOLARSHIP?

VEREISTEN:

  • Je bent (voormalig) topsporter of coach, woonachtig in Nederland.
  • Je hebt de ambitie om een leidinggevende of coachende rol te vervullen in de sportsector, of je bent al werkzaam in de sport en zou graag meer kennis en vaardigheden willen ontwikkelen.

PROCEDURE:

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *