Ten Dam en Verschuren in schoolbank dankzij studiebeurzen Telesport

Telesport stelt studiebeurzen ter beschikking aan Sebastiaan Verschuren en Laurens ten Dam voor respectievelijk de Master in Sport Management en de Master in Coaching

Op woensdag 13 september zijn voormalig Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren en topwielrenner Laurens ten Dam gestart met respectievelijk de Master in Sport Management en de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam. Sebastiaan en Laurens hebben dankzij de studiebeurs van Telesport de kans gekregen om deze Masteropleidingen te kunnen volgen. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om topsporters na hun sportcarrière op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten daarmee te behouden voor de sport.

Jaap de Groot, chef sport bij de Telegraaf, legt uit wat de beweegreden van de studiebeurzen is: “In de afgelopen 10 jaar hebben we studenten aan de hand van een studiebeurs ondersteund die gedreven zijn om sportorganisaties naar een hoger niveau te tillen. De ervaring heeft aangetoond dat atleten geschikt zijn voor dit soort banen, omdat ze een grote mate van doorzettingsvermogen hebben, in combinatie met hun eigen waardevolle sportervaring. Na het afronden van de Masterprogramma’s, kunnen ze hun opgedane kennis direct in de praktijk brengen, omdat de studies erg praktisch zijn en gericht zijn op sport. Net wat de sportsector nodig heeft!”

Laurens ten Dam studeert Master in Coaching - Johan Cruyff Institute

Wielrenner Laurens ten Dam studeert de Master in Coaching

Laurens ten Dam studeerde in 2003 af aan de Johan Cruyff Academy en is zich bewust van de Cruyffiaanse onderwijsstijl. “Maar ik ben erg benieuwd hoe het Johan Cruyff Institute dat door weet te trekken in de Master in Coaching,” licht de Sunweb-wielrenner toe. “Ik verwacht mezelf verder te ontwikkelen als coach. Mijn stijl van ‘niet lullen maar poetsen’ is erg één-dimensionaal en ik zou graag een breder palet aan coachingstijlen willen ontwikkelen, zodat ik een hele ploeg kan coachen en het volledige team beter kan laten presteren. Inmiddels zit ik ver in de herfst van mijn carrière en werd het tijd om over mijn leven naast de fiets na te denken en het Johan Cruyff Institute paste hier perfect bij. Wat mij de eerste weken vooral is opgevallen is de enorme diepgang op je ‘eigen ik’, want een echt goede coach moet zichzelf volledig kennen.”

Sebastiaan Verschuren studeert de Master in Sport Management - Johan Cruyff Institute

Zwemmer Sebastiaan Verschuren studeert de Master in Sport Management

Afgelopen jaar zette Sebastiaan Verschuren een punt achter zijn mooie zwemcarrière. “Na 20 jaar fysiek te zijn uitgedaagd is het een logische stap in mijn carrière. Ik zie het echt als verdieping. De Master in Sport Management is vrij breed en dat spreekt me erg aan, omdat mijn interesses ook erg uiteen lopen,” legt de geboren Amsterdammer uit. “Met mijn twee bedrijven ben ik al veel bezig met event management, marketing en het geven van presentaties en clinics. Ik vind het belangrijk om daar wat meer theoretisch in onderlegd te worden, zodat ik mijn vervolgstappen goed kan onderbouwen in plaats van alleen op mijn gevoel af te gaan. Wat me tot nu toe is opgevallen is de informele sfeer en het teamgevoel binnen de groep. Het wordt een heel erg leuk en interessant jaar.”

Zowel Laurens als Sebastiaan zullen in juni, als zij alles goed doorlopen, hun diploma behalen. We wensen hen veel succes toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *