Viertal atleten start Masteropleiding dankzij studiebeurzen Telesport

Telesport stelt dit jaar vier studiebeurzen ter beschikking aan Douwe de Vries, Aafke van Leeuwen, Michel Mulder en Koen Smet voor respectievelijk de Master in Sport Management en de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute te Amsterdam

Op woensdag 2 september zijn voormalig topschaatser Douwe de Vries en meervoudig wereldkampioene jiujitsu, Aafke van Leeuwen, gestart met de Master in Sport Management. Op dezelfde dag trapte ook Nederlands succesvolste hordeloper, Koen Smet, af bij de Master in Coaching. Tevens zal in januari 2021 Michel Mulder, voormalig wereld- en Olympisch schaatskampioen op de 500 meter sprint, starten met de Master in Coaching.

Het viertal heeft dankzij de studiebeurzen van Telesport de kans gekregen om deze Masteropleidingen te kunnen volgen. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om topsporters tijdens en na hun sportcarrière op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten daarmee te behouden voor de sportindustrie.

Marcel van der Kraan, chef sport van de Telegraaf, legt uit waarom het viertal de studiebeurzen voor dit academische jaar heeft gewonnen: “De motivatie die de schaatskanonnen Michel en Douwe, Jiujitsu-grootheid Aafke en hordeloper Koen voor de Masters aan de dag leggen om zich te blijven ontwikkelen voor hun takken van sport, is voor De Telegraaf reden geweest om de beurzen dit jaar aan hen toe te kennen. Het enthousiasme en de passie voor hun sport spatten er bij alle vier van af. We kijken uit naar de wijze waarop zij invulling gaan geven aan hun ambities én aan het studeren bij het Johan Cruyff Institute. Maar ik weet nu al dat zij niemand gaan teleurstellen.”

Koen, Aafke en Douwe zullen in juni 2021, als zij alles goed doorlopen, hun diploma behalen. Michel zal een paar maanden later, in november 2021, afstuderen.

Telesport

V.l.n.r. Michel Mulder, Douwe de Vries, Koen Smet en Aafke van Leeuwen voor het Olympisch stadion in Amsterdam

Koen is elfvoudig Nederlands kampioen hordelopen en traint bij atletiekvereniging Phanos in het Olympisch stadion te Amsterdam. De atleet, die vorig jaar in Cardiff trainde onder de vleugels van wereldrecordhouder Colin Jackson, zit nog in de race om zich te plaatsen voor Tokio 2021.

Aafke is succesvol jiu-jitsuka en werd al drie keer wereldkampioene in de gewichtsklasse onder 70 kilogram. Naast haar topsportcarrière studeerde Aafke HBO Sportmanagement in Den Haag en werkt ze momenteel bij SPORT•GOUDA als JOGG regisseur.

Douwe zette in maart dit jaar een punt achter zijn carrière als marathon- en langebaanschaatser. Hij veroverde over de jaren heen vijf wereldtitels op de ploegenachtervolging en in 2015 pakte hij brons op de WK afstanden in Heerenveen. Vorig jaar werd Douwe nog Nederlands kampioen allround. Hij sloot zijn carrière af bij Team Jumbo-Visma onder leiding van Jac Orie. Momenteel runt hij de Sven Kramer Academy.

Michel behaalde als enige Nederlandse schaatser ooit de gouden medaille op de 500 meter sprint tijdens de Olympische Spelen van Sotsji en het WK in 2013 en 2014. Daarnaast was hij ook actief als professioneel inline-skater. De in Zwolle geboren schaatser zette in januari dit jaar een punt achter zijn schaatscarrière en is nu actief als assistent-coach bij Team Reggeborgh, waar zijn tweelingbroer Ronald schaatst.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *