Wat kunnen wij leren van Nelli Cooman

Voormalig atlete Nelli Cooman legt verbanden tussen sport en studie, gebaseerd op de 14 regels van Johan Cruijff

Nelli Cooman deed de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute dankzij steun van de Johan Cruyff Foundation. Ze ontwikkelde tijdens de studie een plan die de missie van de Johan Cruyff Foundation ondersteunt om meer kinderen – met en zonder beperking – in beweging te krijgen.

De loopbaan van de “Queen of Speed” kende veel hoogtepunten. Ze had een goed team om zich heen, de korte afstand was haar specialiteit en ze stond bekend om haar snelle start. Zo werd ze in de jaren tachtig en begin jaren negentig twee keer wereldkampioen, zes keer Europees kampioen en negentien keer Nederlands kampioen. Zij was zes jaar lang wereldrecordhoudster op de 60 meter.

In drie video-interviews legt zij verbanden tussen haar sportervaringen en studeren. Zij doet dat aan de hand van de “14 regels van Johan Cruijff”, de gedragsregels die de Johan Cruyff Foundation ontwikkeld heeft en waar iedereen elkaar op kan aanspreken in de sport en daarbuiten.

Nelli Cooman heeft veel opgestoken tijdens haar studie, waarbij de student-sporters leren van student-managers, en omgekeerd, want aldus Nelli: “Als je geen vragen hebt, kom je niet op antwoorden!” De eerste video gaat over Techniek, de tweede over Leren en de derde over Team Play.

Gerelateerde studieprogramma’s

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze Masters, die starten in september:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *