Wat wij kunnen leren van Justin Reid-Ross

De Zuid-Afrikaanse hockeyspeler, die ook de Master in Sport Management studeert aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam, legt uit hoe hij zijn kennis uit de sport overdraagt naar zijn studie.

Dit weekend vinden de finales plaats van het wereldkampioenschap hockey in Raipur (India). Justin Reid-Ross droomde ervan deel te nemen aan dit WK met het Zuid-Afrikaanse team. Helaas heeft het team het toernooi niet gehaald. Echter, omgaan met tegenslag en jezelf continu blijven verbeteren horen bij het leven van een topsporter. Justin is hierin niet anders en dat geldt niet alleen voor op het veld:

“Een echte karaktereigenschap van een sportman is dat je altijd beter wil zijn. Je kunt dat ook vertalen naar het werkleven. Je probeert jezelf continu te verbeteren, zowel in je werk als in je rol in een team”, zegt hij.

We interviewden Justin en vroegen hem hoe hij zo goed is geworden in zijn specialiteit, het nemen van strafcorners. En hoe hij zijn kwaliteiten ook gebruikt in andere aspecten van zijn leven, zoals zijn studie Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute? En hoe kan hij deze kwaliteiten gebruiken in een carrière na de sport?

Justin heeft van ORTEC Sports een studiebeurs ontvangen om de Master in Sport Management te kunnen volgen. Hiermee levert ORTEC Sports een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om sporters op te leiden tot de volgende generatie leiders in sportmanagement.

Contact

Wil je ook studeren in een gevarieerde groep met (top)sporters en sportmanagers? Meld je dan aan voor de Master in Sport Management!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *