De Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute bij de beste ter wereld

In de 2022 Rankings van het prestigieuze tijdschrift SportBusiness International staat de Master in Sport Management Online in de top 2 van studieprogramma’s die wereldwijd op afstand worden aangeboden

De Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute is wederom één van de beste studieprogramma’s ter wereld, volgens de 2022 Rankings die jaarlijks worden gepubliceerd door het prestigieuze tijdschrift SportBusiness International. Het leermodel van het Johan Cruyff Institute krijgt daarmee voor de elfde opeenvolgende keer erkenning. De Master in Sport Management Online staat in de Top 2 van opleidingen die op afstand worden aangeboden.

De ranglijst van SportBusiness International is gebaseerd op twee uitgebreide enquêtes, die voor de publicatie onder programmamanagers en afgestudeerden worden afgenomen. Daarbij wordt niet alleen het gegeven onderwijs beoordeeld, maar ook haar kostenefficiëntie naar de toekomst toe. Het doel is om het meest betrouwbare rankingsysteem voor postdoctorale programma’s en masters in sportmanagement ter wereld te bieden.

De Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute, dat online – en face-to-face edities kent, waaronder één in Amsterdam, onderscheidt zich door:

  • Acceptatie
  • Huidige werk
  • Kwaliteit van het docententeam
  • Gemiddeld salaris
  • Ondersteuning bij loopbaanontwikkeling
  • Alumni netwerk

De belangrijkste reden die alumni en docenten aangeven om voor een master- of post-hbo programma in sportmanagement te kiezen, is het volgen van een gespecialiseerde opleiding die toegang geeft tot de sportindustrie, of de positie binnen die sector verbetert. De kwaliteit van het onderwijzend personeel, dat in ons geval bestaat uit een mix van academici en professionals die actief zijn in de sportindustrie, is een basisvereiste om toekomstige leiders op te leiden in sportmanagement. Daarnaast is het voor huidige en toekomstige studenten belangrijk om contacten te leggen met professionals in de sportsector en de alumni van Johan Cruyff Institute zijn vaak degenen die dat ondersteunen.

“Competitie is welkom omdat die de sportsector verrijkt, je positie verheldert en je aanmoedigt om het aanbod te blijven verbeteren. Het is een eer om weer op de lijst van de beste masteropleidingen in sportmanagement ter wereld te staan en zo het academische gedachtegoed van Johan Cruijff te bestendigen”, zegt academisch directeur Víctor Jordán.

” De menselijke maat, de begeleiding van de student en onze gepersonaliseerde methodologie maken ons anders en dat is een teken van identiteit, ook in ons online aanbod” – Lukas Dorda

“Om studieprogramma’s aan te bieden die inspelen op de continu veranderende behoeften van de sportindustrie, moet je snel kunnen schakelen en nauw contact onderhouden met de professionals die het management verder doorontwikkelen”, zegt Lukas Dorda, online learning manager bij Johan Cruyff Institute. Daarbij streven we ernaar om keuzemodules te creëren, zodat studenten de specialisatie kunnen vinden die ze zoeken in hun master- of postdoctorale opleiding. De menselijke maat, de begeleiding van de student en onze gepersonaliseerde methodologie maken ons anders en dat is een teken van identiteit, ook in ons online aanbod. Het is een eer om wereldwijd erkend te worden.”

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *