Eerste elftal ADO Den Haag maakt kennis met Johan Cruyff Institute

Het Johan Cruyff Institute heeft de spelers van voetbalclub ADO Den Haag kennis laten maken met de academische programma’s van het Johan Cruyff Institute

Het Johan Cruyff Institute heeft vorige week de spelers van het eerste elftal van ADO Den Haag meegenomen in een compacte presentatie over de studieprogramma’s van het Johan Cruyff Institute en de Cruyffiaanse manier van lesgeven.

De voorlichting aan de spelersgroep van de Haagse voetbalclub ondersteunt Johans visie, namelijk om topsporters zowel tijdens als na hun sportcarrière te ondersteunen door hun de juiste bagage mee te geven voor in het bedrijfsleven.

ADO Den Haag is een vaste waarde in de Eredivisie en won in de clubgeschiedenis tweemaal de landstitel en tweemaal de KNVB Beker. Momenteel staat het elftal op een 13e positie met spelers als Beugelsdijk, Immers, Zwinkels en Meijers. Bekende oud-ADO’ers zijn Dick Advocaat, Aad Mansveld, Lex Schoenmaker en Jens Toornstra, die tevens alumnus is van het Johan Cruyff Institute.

Eerste elftal ADO Den Haag maakt kennis met Johan Cruyff Institute

Lisette Schmidt en Robert Parinussa van het Johan Cruyff Institute presenteren aan de selectie van ADO Den Haag

Aaron Meijers, aanvoerder van ADO Den Haag en alumnus van de Johan Cruyff Academy, ervaarde de presentatie als waardevol. “Zeker voor de spelers die al van plan zijn om iets op te pakken buiten het voetbal was het waardevol, omdat er een duidelijk beeld werd geschetst van de mogelijkheden met betrekking tot de verschillende studiemogelijkheden die het instituut aanbiedt. Ik ben van mening dat het volgen van een opleiding of cursus heel goed te combineren is met een voetbalcarrière, en het Johan Cruyff Institute houdt rekening met de schema’s van de topsporter, wat voor ons ideaal is. Ik heb mijn studietijd toentertijd als heel prettig ervaren, omdat ik mezelf kon ontwikkelen buiten het veld en daarnaast was het heel fijn om mijn zinnen te kunnen verzetten en met andere dingen bezig te zijn dan voetbal.”

Lisette Schmidt, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van het Johan Cruyff Institute Amsterdam, vertelt: “Het is geweldig dat wij het verhaal van Johan en het Johan Cruyff Institute hebben kunnen delen met de spelersgroep, omdat het prachtig aansluit op zijn missie om topsporters educatief te ondersteunen naast hun sportcarrière. We zijn de directie van ADO Den Haag dankbaar dat zij ons dit platform hebben geboden en dat wij op deze manier Johans gedachtengoed kunnen voortzetten. We hopen de spelers opnieuw te ontmoeten in het klaslokaal van het Johan Cruyff Institute.”

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *