Een functie die echt bij je past

Voormalig topschaatser Margot Boer heeft veel sportervaring opgedaan en de juiste opleidingen voor een carrière na het schaatsen, maar “een functie vinden die écht bij je past heeft tijd nodig.”

Na de Johan Cruyff Academy ben ik mij volledig op mijn sport gaan richten, met twee bronzen medailles tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji in 2014 als kroon op mijn werk. Daarna vond ik vrij snel een baan bij een start-up dat zich richt op de sportmedische branche, maar ik wil me graag blijven ontwikkelen.

Ik volg nu de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute, wat mij een breder perspectief op de sportsector geeft. De opleiding is erg internationaal en de groep is heel divers met studenten uit binnen- en buitenland, jong en oud, topsporters en zakenmensen. Je leert daardoor veel van elkaar, want iedereen bekijkt het vanuit het eigen kennisgebied.

Ik was gewend om in een team te sporten, maar in de schaatswereld kent iedereen elkaar. Een nieuw team vormen en daarmee een Master Final Plan opstellen was aanvankelijk dan ook een uitdaging. Nu gaat dat goed. Ik houd ervan mijn teamgenoten te motiveren en streef naar open communicatie, waarin ieders inbreng telt.

Margot Boer - Een functie die bij je past - Johan Cruyff Institute

Ik ben Telesport enorm dankbaar voor de Telesport scholarship. Het feit dat ik na het beëindigen van mijn schaatscarrière daar gewoon naar moest solliciteren, geeft aan dat topsporters daar ook mee te maken krijgen, net als ieder ander. Door de steun vanuit Telesport aan de Master wordt de connectie met het bedrijfsleven versterkt. En ik ben blij dat ik nu het fundament kan verstevigen om later mijn ervaring én kennis vanuit de praktijk en de studies toe te gaan passen in de sportwereld.

Tijdens mijn schaatscarrière heb ik in veel verschillende teams gezeten die verschillend werden geleid. Ik miste soms de connectie tussen atleten en management. Via de Master hoop ik in de toekomst die verbinding wel te kunnen maken, dankzij de juiste achtergrondkennis en de vaardigheden om dat te kunnen doen.

Credits & rechten foto header: Margot Boer tijdens World Cup Stavanger Noorwegen 2016. Foto: Oscar van den Bosch – SchaatsFoto’s

TELESPORT STUDIEBEURS

Dit bericht is ook verschenen in Telesport, dat ieder studiejaar twee studiebeurzen uitreikt aan sporters om een Masteropleiding te kunnen volgen aan het Johan Cruyff Institute. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om sporters op te leiden tot leiders in sportmanagement en coaching. Zij hebben allen een eigen kijk op sport en schrijven columns in Telesport over sportbeleid, -organisaties, -teams en -ondernemingen. Meer weten over de Telesport Studiebeurzen? Klik hier

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *