Feyenoord en Johan Cruyff Institute delen coachingstechnieken

Feyenoord en Johan Cruyff Institute hebben een overeenkomst gesloten om elkaar op het gebied van coaching te ontwikkelen, te versterken en te inspireren ten gunste van de jeugdacademie en de studenten en alumni

Trainers en coaches van de jeugdopleiding van Feyenoord, de zogeheten Feyenoord Academy, en 25 studenten en alumni van de Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute in Amsterdam nemen deel aan een unieke ervaring dankzij de samenwerkingsovereenkomst die door beide organisaties werd bereikt. Ze zullen twee dagen gaan samenwerken om elkaar te ontwikkelen, te versterken en te inspireren op het gebied van coaching.

Vorige maand bezochten 25 studenten en alumni van de Master in Coaching de Rotterdamse topclub. De dag werd deels georganiseerd in de Rotterdamse Kuip en op het trainingscomplex van de Feyenoord Academy, Varkenoord. Stanley Brard, Hoofd Jeugdopleiding van Feyenoord, opende de middag met een introductie waarna Glenn van der Kraan, coördinator van de onderbouw en tevens alumnus van de Master in Coaching, het stokje overnam met een presentatie over het reilen en zeilen van de jeugdopleiding en hun visie op talentontwikkeling. De middag bestond daarnaast uit het bekijken van de jeugdtrainingen en een feedbacksessie.

Feyenoord en Johan Cruyff Institute delen coachingstechnieken
 
Binnenkort zullen de coaches van de Feyenoord Academy naar Amsterdam afreizen om zich te verdiepen in Johan’s ideeën over coaching. Professoren van de Master in Coaching zullen de jeugdcoaches op een ‘Cruyffiaanse’ manier technieken leren over verschillende coachingsthema’s.

De visie van Johan op coachen wordt dagelijks geïmplementeerd in het Masterprogramma, namelijk dat je anderen pas kunt coaches als je jezelf kunt coachen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het nemen van je eigen verantwoordelijkheid. De Rotterdamse topclub voelt raakvlakken op het gebied van deze visie en ziet de potentie om hiervan te leren. Daartegenover staat de expertise en het succes van de voetbalclub, dat voor onze studenten en alumni weer zeer leerzaam is als het gaat om hun eigen ontwikkeling als coach.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *