Inge Dekker: “Ik ga langzaam zien wie ik ben buiten het zwembad”

De bekende zwemster Inge Dekker studeert de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. Ze schreef deze column voor Telesport

In het leven van een topzwemmer is alles duidelijk; je traint, herstelt en zwemt belangrijke wedstrijden. Ik ben nu al even gestopt met topzwemmen en in het begin miste ik het hebben van een doel. In het “normale” leven is mijn doel minder duidelijk dan toen ik nog zwom en daar moest ik best aan wennen.

Terugkijkend op mijn zwemcarrière ben ik ontzettend dankbaar dat ik jarenlang op hoog niveau heb mogen zwemmen. Ik heb veel mooie dingen meegemaakt en topsport heeft mij ertoe gedreven om mezelf te ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben.

Inge Dekker - Master in Coaching - Johan Cruyff Institute

In januari ben ik dankzij de Telesport-beurs gestart met de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute. De manier waarop we worden gestimuleerd om in je persoonlijkheid te zoeken naar wie je echt bent, vind ik erg goed en uitdagend. Ik denk dat ik goed wist wie ik was als zwemster maar toen ik stopte, moest ik mezelf weer opnieuw ontdekken. Nu ga ik langzaam zien wie ik ben buiten het zwembad.

In de opleiding merk ik dat ik het moeilijk vind om me open te stellen voor mensen die ik niet goed ken. Dat ben ik vanuit het zwemmen niet gewend. Ik laat daardoor eerder mijn sterke dan zwakke kanten zien. Een onderdeel van dit programma is echter dat je uit je comfort zone wordt gehaald – of je het nu leuk vindt of niet. Dat is ontzettend waardevol voor mijn persoonlijke ontwikkeling als coach en als mens.

In 2016 ben ik gestart met mijn eigen zwemschool, USWIM. Het belangrijkste in het zwemmen (en in het leven), is dat je plezier hebt en daar houd ik in mijn trainingen rekening mee. Ik hoop de talenten te leren dat er tijd is voor serieuze zaken én voor plezier, ook als je kampioen wilt worden. Het zou geweldig zijn als ik mijn ervaring kan gebruiken om jonge zwemmers te helpen hun potentieel te bereiken. Ik hoop dat ik door mijn kennis, ervaring en het ontwikkelen van een unieke coachstijl kan bijdragen aan het Nederlandse zwemmen en dat ik kan samenwerken met talenten om hun doelen te realiseren.

TELESPORT STUDIEBEURS

Dit bericht is verschenen in Telesport, dat ieder studiejaar twee studiebeurzen uitreikt aan sporters om een Masteropleiding te kunnen volgen aan het Johan Cruyff Institute. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om sporters op te leiden tot leiders in sportmanagement en coaching. Zij hebben allen een eigen kijk op sport en schrijven columns in Telesport over sportbeleid, -organisaties, -teams en -ondernemingen. Meer weten over de Telesport Studiebeurzen? Klik hier

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *