Maak kans op een Telesport-studiebeurs voor een Master

In samenwerking met het Johan Cruyff Institute stelt Telesport voor aankomend studiejaar 2018-2019 twee studiebeurzen beschikbaar voor de Master in Sport Management en de Master in Coaching. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om sporters op te leiden tot talentvolle leiders in sportmanagement.

De studiebeurzen worden alleen aan (voormalig) topsporters of -coaches uitgereikt. Jaap de Groot, hoofdredacteur van Telesport zegt hierover: “Als veeleisend observant van de Nederlandse topsport heb ik regelmatig kritiek geuit op het management van sportorganisaties en -clubs. Telesport kan via de studiebeurzen een bijdrage leveren aan het verbeteren van het sportmanagement-niveau in Nederland. De Nederlandse sport heeft veel behoefte aan mensen die niet alleen verstand hebben van sport, maar ook begrijpen hoe een sportorganisatie gemanaged moet worden. Goed opgeleide sporters en coaches zijn daartoe bij uitstek geschikt voor en dat is ook de reden dat Telesport al jarenlang twee studiebeurzen uitreikt.”

Eerder werden de studiebeurzen toegewezen aan onder andere Merijn Zeeman, Laurens ten Dam (beide wielrennen), Herre Zonderland (turnen), Inge Dekker, Sebastiaan Verschuren (beide zwemmen), Wouter olde Heuvel en Margot Boer (schaatsen).

Johan en Herre Zonderland - Johan Cruyff Institute
Herre Zonderland, die de Master in Sport Management in 2011-2012 volgde, zegt hierover: “In de Master werd ik voortdurend gestimuleerd om vanuit een strategisch oogpunt naar de sport en sportorganisaties te kijken. Voor een sporter is dat een uitdagend en interessant proces. Eén kant van de sport ken je al vanuit je topsportervaring; de managementkant ontwikkel je in de opleiding. Vanuit je persoonlijke ervaring ontwikkel je zo gedurende de studie een brede visie ten aanzien van sportbeleid. Uit ervaring kan ik vertellen dat beide kanten prachtig zijn en boordevol uitdagingen zitten!”

 

Kans maken op studiebeurs?
Je voldoet aan de volgende criteria:

  • (Voormalig) topsporter of -coach;
  • Ambieert een management- of coachingfunctie in de sportsector.

Reageer snel en maak kans op een studiebeurs om een Masteropleiding te volgen aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam. Stuur vóór 12 juni 2018 je CV en motivatie van max. 350 woorden naar telesportmaster@cruyffinstitute.org. Wij ontvangen deze documenten graag in het Engels wanneer je voor de Master in Sport Management kiest, aangezien het programma in het Engels wordt gegeven.

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *