Jeugdopleiding NAC Breda kiest voor Cruyffiaans coachimpuls

De jeugdopleiding van NAC Breda start vandaag met de op maat gemaakte Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute en kiest op deze manier voor een Cruyffiaans coachimpuls

Een groep van tien professionals van de jeugdopleiding van NAC Breda is vandaag gestart met een speciaal op maat gemaakte Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute. Onder de deelnemers bevinden zich een aantal jeugdtrainers, waaronder voormalig profvoetballer Michael Dingsdag, een bewegingswetenschapper, coördinatoren en een fysiek trainer.

De docenten van de Master in Coaching, Henk Groener, Henk Verschuur, Karen Ephraim en Maarten van Heeswijk, reizen de aankomende periode één keer per maand af naar Breda om de groep de Cruyffiaanse manier van coachen bij te brengen. In totaal staan er negen lesdagen op het programma waaronder de onderwerpen Innerlijke Drijfveren, Teamdynamica, Leiderschap, Beïnvloeden en Presteren Onder Druk. In juni ontvangen de deelnemers hun certificaat.

Het programma van de Master in Coaching is gebaseerd op de visie van Johan Cruijff waarin “je anderen pas kunt coachen, als je jezelf kunt coachen”. Het gaat daarbij niet alleen om het inzetten van tactische en technische vaardigheden, maar vooral om het coachen en managen van jezelf, de spelers en staf, het team als geheel en de omgeving.

Eric Hellemons (links) ontvangt zijn diploma van docent Maarten van Heeswijk (rechts)

NAC Breda, ook wel NAC genoemd, is een betaald voetbalorganisatie en speelt sinds dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen degradeerde de ploeg van de toenmalige trainer Mitchell van der Gaag als rode lantaarndrager rechtstreeks naar de eerste divisie, waar het momenteel op een vijfde plek staat, afgelopen maand de periodetitel won en door is gedrongen tot de tweede ronde van de Toto KNVB Beker. De vier kernwaarden van de club zijn tegendraads, bourgondisch, saamhorig en zelfbewust.

Hoofd jeugdopleiding Eric Hellemons rondde eerder deze maand zelf de officiële Master in Coaching af en is de initiatiefnemer van de implementatie van het programma in zijn jeugdopleiding. “Het is belangrijk voor ons dat wij als jeugdopleiding onderscheidend zijn in ons programma richting de spelers, trainers en performance coaches. De intentie van dit programma is om het kader van de jeugdopleiding bewuster te maken van zichzelf. Ook de jeugdspelers krijgen deze ontwikkeling mee en worden daarmee meer verantwoordelijk voor hun eigen leerproces. Daar is de Master in Coaching uitermate geschikt voor. We kijken enorm uit naar deze samenwerking!”

Het Johan Cruyff Institute in Amsterdam leidde eerder al de coaches en ploegleiders van Ajax, Team Lotto-NL Jumbo (nu Team Jumbo-Visma) en Team Giant-Alpecin (nu Team Sunweb) op.


STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *