Johan Cruyff Institute opnieuw aanwezig bij wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

Johan Cruyff Institute reikt twee studiebeurzen uit voor een Master naar keuze aan Ajax en PSV tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal

Johan Cruyff Institute blijft zich inzetten voor de professionele sport en is voor het derde opeenvolgende jaar aanwezig tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, als eerbetoon aan haar oprichter.

De wedstrijd gaat tussen Ajax en PSV, respectievelijk de winnaar en runner-up van de Nederlandse Eredivisie, en zal op 27 juli in de Johan Cruijff ArenA gespeeld worden. Het is de eerste officiële titel van het Nederlandse seizoen die behaald kan worden. Het zal een stevige strijd worden, aangezien het gedurende het afgelopen seizoen in de Eredivisie een nek-aan-nek race was tussen beide teams.

Sinds 2017, toen de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Vitesse en Feyenoord ging, is het Johan Cruyff Institute bij het evenement aanwezig als het educatieve initiatief van de Cruyff Legacy. Dit jaar zullen twee studiebeurzen voor een Masterstudie worden toegekend, één aan elk team. De clubs kunnen daarbij kiezen uit een Master in Football Business, een Master in Sport Management, een Master in Sport Marketing of een Master in Coaching.

Een finale met een sociaal karakter

De Cruyff Foundation zal ook een belangrijke rol spelen tijdens de wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal, een wedstrijd die bekend staat om haar sociale karakter: één euro van elk verkocht ticket wordt gedoneerd aan de Cruyff Foundation.


De Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen, overal ter wereld. Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft ze kinderen de ruimte om te sporten en te spelen. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Twee scholen, die door Ajax en PSV gekozen worden, zullen profiteren van het project Schoolplein14, dat van speelpleinen een aantrekkelijke plek maakt om te spelen, waarbij de school (kleuter-, lager of speciaal onderwijs) de mogelijkheid krijgt om het ontwerp te kiezen voor hun eigen speelplein.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *