Olympische spirit bij diploma-uitreikingen 2023 van Johan Cruyff Institute

Johan Cruyff Institute sluit een volgend academisch jaar af met allen die afstudeerden aan onze sportmanagementopleidingen in Amsterdam en Barcelona

De setting, het motief en de hoofdrolspelers nodigden uit tot een bijzondere avond, het hoogtepunt aan het eind van een academisch jaar, de langverwachte diploma-uitreikingen. Studenten van de on-campus programma’s in Amsterdam en Barcelona genoten van de afstudeerceremonies op twee prachtige locaties, respectievelijk het Olympisch kwartier en op de berg Montjuïc, waar sport en legacy hand in hand gaan.

Diploma-uitreikingen van Johan Cruyff Institute zijn verre van een afscheid, maar juist een welkom tot onze grote familie en een aanmoediging om de prachtige academische legacy van Johan Cruijff voort te zetten. Daarover ging het in de speech van Mariël Koerhuis, algemeen directeur van Johan Cruyff Institute, waarbij zij verwees naar de oprichter en wat altijd zijn wens was: bijdragen aan de professionalisering van de sportsector via verantwoord leiderschap, dat gekenmerkt wordt door inzet, doorzettingsvermogen, teamwerk en verantwoord ondernemen, door allen die hun professionele toekomst in onze handen hebben gelegd.

“Nu jullie aan het volgende hoofdstuk van jullie reis beginnen, gewapend met de tools en kennis die je tijdens je studie hebt opgedaan, ben je klaar om het verschil te maken in de sportsector. Je hebt niet alleen de mogelijkheden om dit te doen, maar ook een grote verantwoordelijkheid. Vergeet dan niet om trouw te blijven aan jezelf en je passies naarmate jullie de volgende stappen zetten. Omarm de uitdagingen die op je wachten met enthousiasme, vanuit een groei-mindset. Laat je leiden door je liefde voor de sport en streef er altijd naar om een betekenisvol verschil te maken, welk pad je ook kiest”, zei Mariël Koerhuis.

Amsterdam

In Amsterdam deelde Richard Denton, academisch directeur van de Master in Sport Management, een interessante reflectie met de aanwezigen in het Frans Otten Stadion, vlakbij het Amsterdamse Olympisch stadion:

“Elk jaar verwelkomen we in ons masterprogramma mannen en vrouwen die hun professionele carrière aan de sportindustrie willen wijden. Ze doen dat met volle overgave, om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de uitdagingen van een competitieve en constant veranderende sector. In hun ontwikkelingstraject leren ze de sportwereld te analyseren vanuit een managementperspectief en succes en falen te begrijpen vanuit een bredere context. En natuurlijk praten we over geweldige clubs en sporters. Onze studenten hebben nu de finish gehaald en daarbij wil ik jullie aan iets herinneren: de enigen die de GOAT-status (‘Greatest Of All Time’ red.) oprecht verdienen, zijn degenen die een legacy nalaten die de sportindustrie verandert, ten gunste van de samenleving. Je kunt een legende zijn op het veld, maar wat je nalaat buiten het veld is wat echt telt! Dit geldt voor iedereen die hier aanwezig is. Petje af voor alle masterstudenten van Johan Cruyff Institute!”

> Fotoalbum diploma-uitreiking 2023 Amsterdam

Barcelona

Het culturele centrum CaixaForum in Barcelona, aan de voet van de Olympische berg Montjuïc, was het toneel van het afstuderen van de University Master’s Degree in Sports Management, de Master in Sport Marketing and Management Blended en de Master in Football Business in partnership with FC Barcelona.

Johan Cruyff Institute verwelkomde verschillende vertegenwoordigers van haar academische partners, Judith Panadès, decaan van de Faculteit voor Economische en Business Studies van de Universitat Autònoma de Barcelona, Ricard Esparza, academisch coördinator van de University Master’s Degree in Sports Management (on-campus en online) en Albert Mundet, algemeen directeur van Barça Innovation Hub. Na een jaar vol uitwisselingen van kennis en ervaringen, erkende de academische instelling de inzet van alle studenten, die enthousiast reageerden op de toespraken van hun medestudenten die spraken als programma-afgevaardigden. Een ovatie kreeg de Uruguyaanse Bruno Laborde, wiens speech kippenvel opleverde bij alle aanwezigen, en die zijn toepraak in het Catalaans hield “als teken van dankbaarheid en respect voor de stad die mij en mijn studiegenoten van het instituut zo warm heeft verwelkomd.”

Kameraadschap en het gevoel bij een internationale instelling te horen kwam tot uiting bij alle studenten uit Barcelona, via hun herinneringen aan de studenten uit Amsterdam, met wie ze leermomenten en tijd gedeeld hadden tijdens hun studiereis naar Amsterdam, en aan de online studenten die fysiek niet bij deze diploma-uitreiking konden zijn, maar die de uitreiking online konden volgen via verschillende sociale media.

Als afsluiting van een gedenkwaardige ceremonie en blijk van erkenning, kende Johan Cruyff Institute in Barcelona een speciale prijs toe voor het beste studieresultaat van de verschillende programma’s:

 

> Fotoalbum diploma-uitreiking 2023 Barcelona

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *