Olyseum, alle sport samengevoegd in één app

Olyseum, waar voetballers Iniesta, Puyol en De la Peña bij betrokken zijn, is in de eerste week na release de meest gedownloade sportapplicatie in 6 landen

De wereld van de sport samengebracht in één app. Dat is het concept dat Olyseum afgelopen september presenteerde, een nieuw sociaal netwerk dat uitsluitend gewijd is aan de sport en dat kort na de haar lancering al veel impact heeft bereikt dankzij de betrokkenheid van drie bekende voetballers: Andres Iniesta, Carles Puyol en Ivan de la Peña. Na de eerste week is Olyseum al de meest gedownloade sport applicatie uit de App Store in zes landen. Een goed begin, maar ‘de wedstrijd’ is nog maar net begonnen.

Sociale netwerken, app’s voor smartphones en de digitale wereld in het algemeen hebben een revolutionaire verandering teweeg gebracht in de marketing van sport content. Het is veel gemakkelijker geworden om het publiek te bereiken, maar juist vanwege dat gemak dient hetgeen je aanbiedt extra aantrekkelijk te zijn. Het is niet zo moeilijk om te beginnen, maar wel om een blijvertje te zijn; het is niet zozeer belangrijk om veel bekeken te worden, maar om geïdentificeerd te worden.

Vanuit dit concept van identificatie en exclusiviteit werd Olyseum geboren, een netwerk dat opgericht werd door Carlos Grenoir, een hoogopgeleide informaticus en telecommunicatie-ingenieur, die voor de start van het project werd geholpen door drie partners: Kevin Mitnich, een bekende hacker die sinds jaren de NASA en overheden adviseert over veiligheidskwesties; Jan Aramburu, afgestudeerd in informatietechnologie, business management en e-commerce; en Enric Flix, expert-ondernemer en mentor van online projecten.

Het is een goed alternatief voor degenen die verslaafd zijn aan de sport en geen zin hebben om zelf het kaf van het koren te onderscheiden bij sociale netwerken. Olyseum beschikt over een eigen sportzender waarbij je ook in direct contact kunt staan met je favoriete sporters, hun persoonlijke kant leert kennen en kunt meedoen aan loterijen en prijsvragen. “Via Olyseum willen we de lijn doorbreken die de topsporters tot nu toe scheidde van de followers en fans. We willen het online sport ‘colosseum’ worden, een plek waar sporters en fans bij elkaar komen en elkaar leren kennen, om op die manier de sportwereld te verrijken”, zei de oprichter tijdens de presentatie.

De grootste noviteit van dit sociale netwerk is dat gebruikers een deel van de winst ontvangen die het bedrijf genereert via reclame, sponsoring en digitale activa. De opbrengsten zullen afhangen van de populariteit die ze weten te bereiken op het netwerk, hoeveel fans ze krijgen en de waardering van de gepubliceerde content door bezoekers. “Men is zich er steeds meer van bewust dat dat de sociale netwerken niet alleen dienen om te communiceren, maar dat ze ook ingezet kunnen worden om er profijt uit te trekken”, verzekert Carlos Grenoir. We willen gebruikers belonen voor de tijd die ze in ons platform investeren, dat ze het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van het bedrijf, zodat Olyseum groeit dankzij hen, dat het een gemeenschappelijk project wordt.”

Naast de sectie met exclusieve content door Olyseum en haar ambassadeurs, kent de applicatie ook een mediasectie met sportnieuws in real time en de ‘Iniesta Community’. Hier krijgen gebruikers de kans om via de ogen van de aanvoerder van FC Barcelona, één van de sporters met de meeste volgers op internet, het leven van deze voetballer te leren kennen via persoonlijke bijdragen, live beelden, foto’s en prijsvragen waar je van alles kunt winnen, van getekende laarzen tot een persoonlijke uitnodiging voor een diner met hem.

Zoals ze bij Olyseum zeggen is de wedstrijd nog maar net gestart. Nieuwe ambassadeurs en meer informatie zullen toegevoegd worden aan het platform. Daar hangt ook tegelijk het succes in de toekomst van af.

Gerelateerde studieprogramma’s

Het Johan Cruyff Institute Amsterdam biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar deze programma’s in sportmanagement en event management:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *