Amsterdam, eindbestemming study trip

Studenten van het Johan Cruyff Institute van de Master in Sport Management Online en on-campus Master in Barcelona genoten van een driedaagse studietrip in de Nederlandse hoofdstad

De studenten hebben nog drie maanden intensieve studie voor de boeg, maar een studiereis is altijd een welkome onderbreking in de tijd tot aan het afstuderen. Amsterdam was dit jaar de bestemming van de studenten van de Master in Sport Management van het Johan Cruyff Institute Online / Barcelona.

In totaal 33 studenten die deelnemen aan de drie modaliteiten van het studieprogramma genoten tussen 23 en 25 maart van hun reis. Het waren drie drukke dagen, waarbij de studenten samenkwamen op het kantoor van het Johan Cruyff Institute Amsterdam, rondleidingen kregen bij diverse faciliteiten, interessante presentaties kregen en vrije tijd hadden om te socialiseren en ervaringen te delen met klasgenoten.

Na aankomst bij het Johan Cruyff Institute Amsterdam gingen de studenten door naar het mythische Olympisch Stadion aan de overkant, waar ze een rondleiding door het museum kregen. Terug op het Institute presenteerde oud-student Daniel Marques het bedrijf Inmotiotec, over hoe hun bedrijf de ‘big data’ verzamelt voor voetbalclubs zoals AFC Ajax Amsterdam.

Amsterdam, study trip destination - Johan Cruyff Institute

Amsterdam Arena

Amsterdam, eindbestemming study trip - Johan Cruyff Institute

De volgende dag ging de groep naar de Amsterdam Arena om de dagelijkse routine van een club als AFC Ajax te leren kennen. En van daaruit terug naar het Johan Cruyff Institute Amsterdam, waar ze Dennis Gebbink – oud student van de Master in Sport Management Amsterdam – ontmoetten, die zijn sportcentrum SportClub Only Friends presenteerde, een sportcentrum dat volledig aangepast is voor gehandicapte kinderen.

eindbestemming study trip - Johan Cruyff Institute

Dennis Gebbink, manager Sportclub Only Friends, met een aantal studenten

Op zaterdagochtend, voordat ze de vlucht terug naar Barcelona moesten pakken, genoten de de studenten van paddle tennis op het terrein van een andere oud-leerling van de Master in Sport Managment, Marc Kluft. Marc vertelde hen hoe hij erin slaagde om zijn ‘business plan’ te realiseren en aan de slag ging als ondernemer: in juni 2016 opende hij Padel Dam, twee mobiele paddle banen die zich op dit moment in het Sportpark Eensdracht Amsterdam bevinden.

Amsterdam, eindbestemming study trip - Johan Cruyff Institute

De studenten van de Master in Sport Management (Online / Barcelona) zijn inmiddels weer thuis; de reis is nu een waardevolle ervaring met vele goede herinneringen. We verwachten dat de studiereis aan zijn doelstelling heeft voldaan: om de cohesie en vriendschappen in de sportmanagement-groep te versterken, want sport spreekt een internationale taal die je ongeacht je achtergrond en cultuur kunt leren spreken.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, bijvoorbeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *