Borussia Dortmund en Johan Cruyff Institute boosten coachingstechnieken binnen BVB Academy

In totaal bezochten 30 studenten en alumni van de Master in Coaching de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, de BVB Academy, om een boost te geven aan hun eigen coachingtechnieken

In totaal nemen 25 trainers en coaches van de jeugdopleiding van Borussia Dortmund, de zogeheten BVB Academy, en 30 studenten en alumni van de Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute, deel aan een unieke ervaring dankzij een samenwerkingsovereenkomst die door beide organisaties werd bereikt. Ze werken twee dagen samen om elkaar te ontwikkelen, te versterken en te inspireren op het gebied van coaching.

Eind april bezochten 30 studenten en alumni van de Master in Coaching het Duitse Roergebied. De dag werd georganiseerd op het trainingscomplex van de Borussia Dortmund Academy, waar de professionals van de club hen alle ins en outs vertelden over het runnen van de jeugdopleiding en hun visie op talentontwikkeling. De dag bestond uit meerdere presentaties, een actief programma op het veld en een rondleiding in het trainingscomplex, de voetbalschool en het stadion.

Een maand eerder reisden de coaches van de BVB Academy naar Amsterdam af om zich te verdiepen in Johan Cruijffs ideeën over teamdynamica en leiderschap. Twee docenten van de Master in Coaching, Henk Groener, die momenteel de bondscoach van de Duitse handbaldames is, en Henk Verschuur, de manager van het instituut in Amsterdam, leerden de coaches op een ‘Cruyffiaanse’ manier de technieken bij over deze twee thema’s.

Dennis Horschig, één van de deelnemende coaches, kijkt met een goed gevoel terug op de leerzame dag. “Ik heb vooral geleerd dat ik in het midden van alles sta en dat elke speler ook zijn eigen centrum heeft. Het was erg interessant om hier meer over te leren. Vooral om hierover te leren communiceren en om doelen voor een team te definiëren. Het belangrijkste wat ik meeneem uit de workshops is dat je als coach continu moet blijven reflecteren, ook op jezelf. Ik zal dit zeker gaan implementeren in mijn werk.”

Coaches Christian Diercks en Markus Pasdzior sluiten zich aan bij hun collega. “We hadden hoge verwachtingen van deze dag. De inhoud van de workshops heeft ons bewust gemaakt van ons gedrag als coach en als persoon met betrekking tot de teamstructuur en het werken als een team. Het was erg inspirerend en we kijken terug op een zeer geslaagde dag.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE

Het Johan Cruyff Institute in Amsterdam biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *