De legacy van Johan Cruijff prominent aanwezig tijdens Soccerex 2017

Johan Cruyff Institute, Cruyff Foundation en Cruyff Football, onder de paraplu van ‘The World of Johan Cruyff’, delen een stand tijdens de Soccerex Global Convention in Manchester

Het gedachtegoed van Johan Cruijff zal prominent aanwezig zijn tijdens de Soccerex Global Convention, een must voor alle professionals en liefhebbers van voetbal, dat dit jaar van 4 tot 6 september in Manchester gehouden wordt. Tijdens het Engelse congres delen het Johan Cruyff Institute, de Cruyff Foundation en Cruyff Football een stand onder de paraplu van The World of Johan Cruyff, waar verder niet alleen de belangrijkste clubs van de Engelse competitie aanwezig zullen zijn, maar ook vele internationale merken die commercieel actief zijn in de Koning der sporten.

“Tijdens de Soccerex Global Convention willen we met de legacy van Johan Cruijff de deelnemers inspireren. We kennen allemaal de voetbal legacy van Johan, maar we hopen dat ze na Soccerex ook op de hoogte zijn van zijn andere initiatieven, op het gebied van opleidingen, op sociaal-maatschappelijk gebied, de mode, en natuurlijk … het voetbal,” zegt Carole Thate, algemeen manager van The World of Johan Cruyff.

David Wright, marketing director van Soccerex refereert aan diezelfde bron van inspiratie dankzij de aanwezigheid van de initiatieven die de legacy van Johan Cruijff levend houden. “Johan Cruijff was een inspirerend en invloedrijk figuur in de wereld van het voetbal. Van zijn filosofie en van zijn inzet voor een meer doordachte aanpak van het spel zijn veel clubs, managers en spelers nu doordrongen. We zijn daarom blij dat deze initiatieven van The World of Johan Cruyff aanwezig zijn tijdens de Soccerex Global Convention 2017, om via deze grote persoonlijkheid meer bekendheid te geven aan zijn gedachtegoed. We zijn er trots op dat we de deelnemers kunnen laten zien hoe die legacy in het huidige voetbal aanwezig is.”

Johan Cruyff Institute zal tijdens Soccerex haar studieaanbod presenteren met Masters en Postgraduates in sportmanagement, marketing en sportsponsoring, coaching en football business. Cruyff Football zal ingaan op de ‘Total Football’-visie van Johan Cruijff, die een revolutie in het voetbal teweeg bracht en waaruit dit initiatief is voortgekomen. Wim Jonk, CEO, en Ruben Jonkind, manager talentontwikkeling, zullen een presentatie verzorgen over de filosofie van het spel, coaching en opleiding van voetballers.

De legacy van Johan Cruijff prominent aanwezig tijdens Soccerex 2017 - Johan Cruyff Institute

“Het rendement en de aspecten van coaching vormen een belangrijk onderdeel van de inhoud van de Soccerex Global Convention en daarom zijn we verheugd met de aanwezigheid van Cruyff Football en haar manager Wim Jonk, om specifiek in te gaan op hoe Johan naar voetbal keek en zijn nalatenschap in het voetbal van vandaag de dag,” zegt David Wright.

Al meer dan 20 jaar brengt Soccerex de belangrijkste stakeholders uit de voetbalwereld samen. Aan deze editie zullen meer dan 170 standhouders, 3.000 gedelegeerden, 450 clubs en 220 internationale journalisten deelnemen, in een internationale omgeving met vertegenwoordigers uit 80 landen.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s zoals:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *