De Master in Football Business in samenwerking met FC Barcelona is een feit

Twintig studenten met 14 verschillende nationaliteiten vormen de eerste editie van de Master, waaronder Lieke Martens, door FIFA verkozen als beste speler en voetbalt bij Barça

De Master in Football Business of Johan Cruyff Institute in partnership with FC Barcelona, is een feit. Dit programma is het belangrijkste nieuwe programma in dit nieuwe academische jaar 2017-18 en wordt niet alleen gekenmerkt door een diversiteit aan gastsprekers en professionals uit de voetbalindustrie (70 in totaal), maar ook door de internationale studenten die afkwamen op twee wereldwijd erkende merken: FC Barcelona en Johan Cruyff Institute.

In totaal zullen 20 studenten met 14 verschillende nationaliteiten een unieke ervaring opbouwen door deel uit te maken van de eerste lichting van dit studieprogramma over voetbalmanagement, gebaseerd op het succesvolle business model van FC Barcelona, dat de basis van het programma vormt en zoveel kennis en ervaring voor de club genereert, en de specifieke leermethodiek van het Johan Cruyff Institute. Dit houdt in dat er maximaal rekening gehouden wordt met de behoeften van de sporters die deel uitmaken van de Master, door hen te helpen om trainingsschema’s en competities met het onderwijs te combineren, én met die van de professionals die door hun verplichtingen behoefte hebben aan flexibele begeleiding.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij Lieke Martens, de FC Barcelona speelster die gekozen is als de beste vrouwelijke speler tijdens het ‘Best FIFA Football Awards’ gala, en die al een aantal lessen van de Master heeft gevolgd, net zoals een andere speler, de Chinese Gao Leilei, die momenteel voetbalt in de gelederen van Unió Esportiva Cornellá. Beide zullen deelnemen aan de eerste lichting die gekenmerkt wordt door zeer uiteenlopende professionele profielen: van experts in financiën, consulting, sportmarketing, journalistiek, sportmanagement, hospatility tot scouting.

The Master in Football Business in partnership with FC Barcelona is now a reality - Johan Cruyff Institute

Lieke Martens, de beste vrouwelijk voetbalster volgens FIFA, doet deze Master

Het programma is op 4 september gestart bij FC Barcelona, waar enkele vakken worden gegeven, en waarbij de directeur van het Johan Cruyff Institute, Mariël Koerhuis, de programmamanager van de Master, Oliver Seitz, en de directeur strategische planning en innovatie van FC Barcelona, Javier Sobrino, aanwezig waren. Het internationale hoofdkantoor van het Johan Cruyff Institute in Barcelona is de andere locatie waar het onderwijs verzorgd zal worden.

Mariël Koerhuis: “Vandaag zien we een resultaat van het strategische partnerschap dat we een jaar geleden met FC Barcelona hebben ondertekend. Het intensieve werk heeft geresulteerd in deze Master in Football Business, waarin professionals die al in de voetbalindustrie werken en anderen hun kennis gaan verdiepen om hun loopbaan in deze sector te ontwikkelen. Het is onderdeel van onze missie op het Johan Cruyff Institute om vanaf nu de sportindustrie en vooral de voetbalsector te professionaliseren.”

Oliver Seitz: “Het is een eer om deze Master te organiseren. We hebben hard gewerkt om de best mogelijke ervaring te creëren en een Master’s degree ontworpen die ik persoonlijk graag als student zou willen doen. Ik heb de kans gehad om alle studenten te ontmoeten en ik zie in hun ogen diezelfde zin om met het programma te beginnen om de spannende wereld van de voetbalindustrie te leren kennen”.

Javier Sobrino: “FC Barcelona is zeker meer dan een club en dat betekent dat we niet alleen een sportclub of voetbalclub zijn, maar een platform voor kennis. Dat wil zeggen dat we kennis van de sportindustrie incorporeren alsmede de ervaringen van belangrijke partners. En het Johan Cruyff Institute is één van hen. We zijn erg blij dat we met deze Master in Football Business starten en we hopen dat veel studenten zich bij ons zullen aansluiten in de toekomst.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, zoals:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *