De Master in Sport Management van het Johan Cruyff Institute, bij de beste in SportBusiness International ranking

Volgens het prestigieuze tijdschrift SportBusiness International behoort Johan Cruyff Institute’s Master in Sport Management voor het negende opeenvolgende jaar tot ‘s werelds beste elite-programma’s

Het motto ‘het is makkelijker om er te komen dan om er te blijven’ geldt op alle niveaus en is vooral in de professionele en zakelijke wereld relevant voor het behalen van doelstellingen. In dat opzicht is de missie die Johan Cruijff zichzelf heeft gesteld om de sportindustrie te professionaliseren en atleten een werkende toekomst te bieden na hun sportcarrière actiever dan ooit. De Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute is beoordeeld als één van ‘s werelds beste masters in sportmanagement in de ranglijst die jaarlijks wordt gepubliceerd door het prestigieuze tijdschrift SportBusiness International.

Het Johan Cruyff Institute staat gerangschikt in de top 15 van Europa en 38e van meer dan 500 academische sportmanagementprogramma’s wereldwijd. “Voor het hele team van het Johan Cruyff Institute is het een grote voldoening om jaar na jaar de naam van onze organisatie in de lijst van beste masteropleidingen in sportmanagement wereldwijd te zien. Niet alleen omdat het de tevredenheid van onze studenten bevestigt, maar ook omdat het een grote motivatie is om onze eigen normen te blijven verhogen in onze missie om de visie van Johan Cruijff op acaemisch gebied in de praktijk te brengen. De sportwereld gaat over competitie en samenwerken, en het is een eer voor het Johan Cruyff Institute om het veld te delen met de beste academische instellingen over de hele wereld om bij te dragen aan de professionalisering van sport,” zegt onze academisch directeur, Victor Jordán.

Bij het opstellen van de ranking houdt de beoordelingscommissie van SportBusiness International rekening met verschillende variabelen: de tevredenheid van oud-studenten (een score die de kwaliteit van de ontvangen ondersteuning tijdens de opleiding omvat, de kwaliteit van het onderwijzend personeel en een beoordeling van buitenschoolse ondersteuning); of studenten binnen zes maanden na afstuderen een baan hebben gevonden; de score die elke instelling wordt gegeven door haar concurrenten; het percentage mannelijke en vrouwelijke studenten; de verhouding tussen nationale en internationale studenten; het aandeel allochtone studenten; de waarde en bruikbaarheid van het programma bij het toepassen van de op de werkplek verworven kennis; het gemiddelde salaris dat wordt ontvangen in de drie jaar na het afstuderen, en de carrièrebegeleiding die wordt aangeboden als een parallelle dienst aan de masteropleiding. Dit jaar zijn er twee nieuwe variabelen geïntroduceerd: vermogen om te netwerken met leidinggevenden uit de branche tijdens het studeren en waar voor je geld.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *