Docent Irsan Widarto zal Johan Cruyff Institute vertegenwoordigen tijdens SIS Tokyo

Irsan Widarto, specialist op het gebied van ondernemerschap en innovatie, zal een presentatie verzorgen over de toepassing van kunstmatige intelligentie in de sportwereld tijdens SIS Tokyo

Op 29 en 30 november a.s. zal de wereld van de innovatie en technologie een belangrijke groep specialisten bij elkaar brengen tijdens SIS Tokyo om de nieuwste trends in de sportindustrie te bespreken. Het Johan Cruyff Institute is uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement en docent Irsan Widarto zal de instelling vertegenwoordigen in het centrale conferentiepanel.

Irsan Widarto, specialist op het gebied van ondernemerschap en innovatie, zal ingaan op “hoe kunstmatige intelligentie in het algemeen en ‘Deep Learning’ in het bijzonder, de sport zowel op als buiten het veld gaat veranderen. De toepassing van kunstmatige intelligentie wordt steeds belangrijker in de ondernemerswereld, de gezondheidszorg en de financiële sector, maar ook in de sportindustrie”, aldus Irsan. “Enorme hoeveelheden data worden verzameld en wanneer de noodzaak om ze in realtime te analyseren de norm wordt, zullen mensen deze niet kunnen verwerken zonder de hulp van kunstmatige intelligentie.”

Volgens docent Widarto lijkt het erop dat de VAR – de video-assistent-scheidsrechter waar zoveel over te doen is – al een opvolger heeft klaarstaan om in actie te komen. “Het gaat over de RoboRef. Stel je voor hoe het de sport zou beïnvloeden als we alle kennis van de beste coaches in één zouden kunnen combineren; of als we meer grip zouden krijgen op de fans door automatische herkenning van gedragspatronen of emoties. Dit zijn slechts twee voorbeelden van hoe ‘Deep Learning’ kan worden toegepast in de sport.”

Het SIS Tokyo vindt plaats in Roppongi Hills – de technologie-wijk van Tokyo waar de ideeën worden geboren – en dankzij het akkoord dat is bereikt met de organisatie van deze Summit, zullen de studenten en alumni van het Johan Cruyff Institute met interessante kortingen kunnen deelnemen.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *