Inge Dekker studeert Master in Coaching dankzij studiebeurs Telesport

Telesport heeft een extra studiebeurs ter beschikking gesteld aan voormalig Olympisch zwemster Inge Dekker, zodat zij nu de Master in Coaching studeert aan het Johan Cruyff Institute

Inge Dekker studeert Master in Coaching dankzij studiebeurs Telesport - Johan Cruyff InstituteVorige maand is voormalig Olympisch zwemster Inge Dekker gestart met de januari-editie van de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute te Amsterdam. Inge heeft dankzij de studiebeurs van Telesport de kans gekregen om deze Masteropleiding te kunnen volgen. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om topsporters na hun sportcarrière op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten daarmee te behouden voor deze wereld.

Afgelopen zomer viste de zwemster net achter het net toen zwem-collega Sebastiaan Verschuren en wielrenner Laurens ten Dam de studiebeurzen voor het academisch jaar 2017-2018 wonnen. Maar omdat er wegens het succes van de Master in Coaching in januari 2018 een extra editie van start zou gaan, heeft Telesport haar alsnog de kans gegeven om de studie te gaan volgen.

Jaap de Groot, chef sport van de Telegraaf, legt uit wat de beweegreden is van deze extra studiebeurs: “Ik ben blij dat we na Sebastiaan en Laurens alsnog Inge van een beurs hebben kunnen voorzien. Zo’n grote topsportster moet je gewoon de kans geven om al haar ervaringen met anderen te delen. Mooi dat door deze extra Mastereditie Inge toch aan de slag kan. Hopelijk wordt zij ook na haar carrière een toegevoegde waarde voor de vaderlandse sport.”

“Uiteindelijk wil ik graag zwemmers gaan begeleiden die zich richten op deelname aan en presteren op de Olympische Spelen”

Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maakte de zwemster bekend dat ze het na vijftien jaar topsport voor gezien hield. Met bijna 50 internationale medailles op zak is ze één van de meest succesvolle zwemsters uit de Nederlandse geschiedenis. Ze was toe aan iets anders, aldus Dekker. “Op dit moment train ik jonge zwemmers die zich inschrijven voor zwemtrainingen en -kampen via USWIM, maar uiteindelijk wil ik graag zwemmers gaan begeleiden die zich richten op deelname aan en presteren op de Olympische Spelen. Dit is echter voor op de lange termijn, want ik ben zelf pas net gestopt met topsport en ik wil mezelf nu eerst verder gaan ontwikkelen. Ik denk dat deze Master erg leerzaam is, want echt veel ervaring in coaching heb ik nog niet. Mijn doelen zijn om beter te leren samenwerken, te leren motiveren en om coaching te gaan zien vanuit het perspectief van de coach in plaats van de sporter. Ik ben Telesport enorm dankbaar dat ik deze kans alsnog heb gekregen.”

Inge zal in november, als ze alles goed doorloopt, haar diploma behalen. We wensen haar veel succes in haar werk en studie.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *