Johan Cruyff College Roosendaal viert tienjarig bestaan

Edith Bosch, voormalig Olympisch Judoka, en Mark Bogaerts, global sponsorship manager bij Heineken, verzorgden presentaties tijdens de viering

Op dinsdagochtend 9 november heeft het Johan Cruyff College Roosendaal haar studenten, alumni, medewerkers en business relaties in Theater De Kring in Roosendaal uitgenodigd om haar tienjarig jubileum te vieren. De deelnemers genoten van presentaties door Edith Bosch, voormalig Olympisch judoka en Mark Bogaerts, global sponsorship manager bij Heineken.

Edith Bosch, alumna van de Master in Sport Management, voormalig Europees – en wereldkampioen judo en Olympiër met Zilver in Athene en Brons in Beijing en London, sprak over haar leven. Zoals ze in haar autobiografie Expeditie Edith uitlegt was geen enkele uitdaging haar teveel, maar was ze ook altijd even gelukkig? Ze onthulde hoe ze met deze levensuitdagingen omging.

Johan Cruyff College Roosendaal viert tienjarig bestaan - Johan Cruyff Institute

Mark Bogaerts, global sponsorship manager bij Heineken, ging in op de sportsponsoring van het bedrijf, zoals de campagnes rond de UEFA Champions League en de Rugby World Cup.

Mariël Koerhuis, internationaal directeur van het Johan Cruyff Institute, presenteerde namens het gehele academische netwerk een geschenk aan Herman Kruis, manager van het Johan Cruyff College, Petra Selten, manager van het Zoomvliet College, en Rob Neutelings, voorzitter a.i. van de Raad van Bestuur van ROC West-Brabant. Beide organisaties zijn host van het Johan Cruyff College Roosendaal.

Johan Cruyff College Roosendaal viert tienjarig bestaan - Johan Cruyff Institute

Tijdens de middag verzamelden alle studenten van het Johan Cruyff College Roosendaal zich in het plaatselijke voetbalstadion om te genieten van sportactiviteiten met een focus op sport met een beperking. Later die middag genoten studenten, alumni, leraren en personeel van een sociaal samenzijn in het Grand Café Chagall, met live muziek en entertainment.

Johan Cruyff College Roosendaal viert tienjarig bestaan - Johan Cruyff Institute

Het Johan Cruyff College Roosendaal werd in 2007 opgericht om de atletische en academische ontwikkeling van jonge, getalenteerde adolescenten in hun duale carrière te ondersteunen. Het opende de deuren na de Johan Cruyff Colleges in Amsterdam (2004) en Nijmegen en Groningen (beide 2006), om in te spelen op de behoeften van atleten in het zuiden van Nederland. Het begon met twee klassen en nu, 10 jaar later, heeft het haar eigen gebouw met 145 studenten waar het niet alleen programma’s in ‘Sport & Business’ en ‘Sport & Coaching’ aanbiedt, maar ook aanvullende diensten zoals een sportpsycholoog en fysiotherapeut.

Bezoek www.cruyffcollege.nl voor meer informatie over het Johan Cruyff College in Nederland.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *