Johan Cruyff Institute als partner aanwezig bij finalediner Best Young Professionals 2018

Henk Verschuur vertegenwoordigde als jurylid het Johan Cruyff Institute tijdens het finalediner van het jaarlijkse evenement Best Young Professionals, wat werd georganiseerd in de Euromast Rotterdam

Henk Verschuur, manager van het Johan Cruyff Institute Amsterdam, docent van de Master in Coaching en de Master in Sport Management en tevens ervaren sportbestuurder, was dit jaar door de organisatie van de Best Young Professionals, Memory Group, aangewezen om de interviewrondes met de laatste 15 deelnemers voor zijn rekening te nemen. Zwaargewichten Kees van Lede, functionaris en onder meer oud-topman van AkzoNobel, en Arne van der Wal (Quote 500, Follow the Money) gingen hem in de voorgaande edities voor.

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november ontmoette Henk de 15 beste young professionals op de Nationale Carrièredagen in de Werkspoorkathedraal te Utrecht. Daar werden zij tijdens een 20 minuten durend interview beoordeeld op kwaliteiten, zoals persoonlijke presentatie, spreekvaardigheid, zelfreflectie, ambities en drijfveren. Zijn oordeel telde voor 50% mee in de uiteindelijke verdeling van de 15 topposities. De overige 50% werd toegekend aan de hand van een uitgebreide online vragenlijst over onder andere de huidige functie, studieresultaten, carrièrestappen en zelfontplooiing vanaf de studietijd. De tien kandidaten met de hoogste score werden uitgenodigd voor een spannend finalediner in de Euromast te Rotterdam op 28 november. Henk maakte tijdens deze avond de winnaar bekend en sprak de overige negen young professionals lovende woorden toe.

Het partnerschap tussen Memory Group en het Johan Cruyff Institute voor dit evenement is geen toeval. Sinds twee jaar staat het instituut met een stand op de Nationale Carrièrebeurs (Amsterdam) en de Nationale Carrièredagen (Utrecht) en geeft Henk workshops aan de bezoekers, maar ook aan de organisatie van de twee beurzen. De missie van het Johan Cruyff Institute is om een nieuwe generatie van leiders in sportmanagement op te leiden. Een flink aantal Cruijff-alumni bekleden sinds het behalen van hun diploma topfuncties in de sportindustrie en elk jaar studeert een grote groep young professionals af. De aanwezigheid op dit evenement ligt dan ook voordehand.

Johan-Cruyff-Institute-Best-Young-Professionals-2018

Winnaar Machiel Gosschalk met jurylid Henk Verschuur

Dit jaar werd de 27-jarige Machiel Gosschalk uitgeroepen tot Best Young Professional 2018. Machiel is manager bij accountants- en adviesorganisatie EY en is dolblij met de titel. “Voor mij was de winst van de Best Young Professionals 2018 compleet onverwachts. Ik was namelijk erg onder de indruk van de andere top 10 kandidaten. Deze overwinning maakt me enorm blij en gelukkig. Ik realiseer me ook dat dit niet alleen een compliment is voor mij, maar ook voor het team waarmee ik samenwerk. Het was een unieke ervaring die ik de rest van mijn leven zal koesteren; of ik nu nummer 1 of 10 was geworden.”

Finalisten Best Young Professionals 2018 - Johan Cruyff Institute

Finalisten Finalisten Best Young Professionals 2018

Op de vraag wat hij toekomstige young business professionals wilt meegeven, antwoordt de bescheiden winnaar: “De motivatie om je te bewijzen voor iemand anders is niet de juiste. De motivatie moet vanuit jezelf komen. Wees blij en trots met de persoon wie je bent en gebruik deze uniekheid in je voordeel. Blijf daarnaast vragen zonder schaamte. Iedereen kent het moment dat je in een zaal naar iemand luistert en je een vraag hebt, maar je hand niet durft op te steken. Doe het eens! En tenslotte: netwerken = net werken. Je netwerk wordt op een gegeven moment bepalend voor je succes, want all great achievement are never done by one person.”

“Het was fantastisch om het Johan Cruyff Institute te representeren op dit podium”, reageert Henk na het evenement. “Voor mij was het een privilege om met deze 15 talentvolle mensen te praten over wat hun werkelijk drijft en waar ze voor staan. Machiel was in mijn ogen met zijn competenties, kwaliteiten en zelfspot de terechte winnaar. In mijn ogen heeft hij het in zich om een echte captain of the industry te worden.”

Met Machiels eerste plek wint hij een tweedaags opleidingsprogramma naar keuze aan Rotterdam School of Management (RSM), dat in samenwerking met Memory Group dit evenement organiseerde.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *