Johan Cruyff Institute bereikt Nigeria met een studieprogramma voor jonge sporters

In totaal gaan 66 jonge voetballers uit de Nigerdelta bij het Johan Cruyff Institute online studeren als onderdeel van een educatief project van de Youth Sports Federation of Nigeria

De programma’s en filosofie van het Johan Cruyff Institute bereiken Nigeria dankzij de Youth Sports Federation of Nigeria (YSFON) en haar programma ‘Dual Career’. In totaal zullen 66 jonge voetballers tussen de 17 en 20 jaar gedurende twee maanden de online cursus Football Business Fundamentals volgen, op initiatief van de Nigeriaanse federatie zelf.

“Wij bieden deze jonge mensen de kans om hun carrière met een opleiding te combineren, want de meeste sporters met een uitzonderlijk talent hebben de neiging hun studie te laten voor wat het is. We zijn erg enthousiast over dit duale programma, omdat de inhoud ervan zo passend is en omdat het afkomstig is van een prestigieuze instelling als het Johan Cruyff Institute,” zegt Hon Faruk Malami Yabo, vice-president Internationale Ontwikkeling van de Youth Sports Federation of Nigeria en CEO van de non-profit organisatie To Be Connected Nigeria.

Johan Cruyff Institute arrives to Nigeria with a program created for the training of young athletes

Brigadier-General Paul Tarela Boroh, speciaal adviseur van de President on Niger Delta en coördinator van het presidentiële amnesty programma (midden), voormalig nationaal voetbalcoach Samson Siasia (rechts) en Dr Pavlos Pavlou, DEED Dynamic (links), bij de openingsceremonie bij de start van het programma in Uyo

Dit Nigeriaanse project vormt onderdeel van een programma van het Office of Presidential Amnesty, YSFON, Dynamic Deed (een consortium van opleiders en ondernemers dat educatieve projecten aan diverse sportorganisaties in het land faciliteert) en de Sia-One Sports Academy, onder leiding van Samson Siasia, de voormalige voetbalcoach van het nationale team van Nigeria. “Dit mooie idee om studieprogramma’s te combineren met de professionele trainingen van jonge sporters vindt in Nigeria voor de eerste keer plaats,” aldus de vertegenwoordiger van YSFON.

Het concept past perfect binnen de missie van het Johan Cruyff Institute om opleidingen aan te bieden, zodat sporters een loopbaan kunnen ontwikkelen naast of na hun sportcarrière. Alle spelers die van dit programma gaan profiteren hebben het voortgezet onderwijs afgerond en bevinden zich nu op een belangrijk moment in hun sportieve ontwikkeling.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *