Johan Cruyff Institute stelt veertien studiebeurzen ter beschikking aan Feyenoord en Vitesse

Johan Cruyff Institute geeft 14 studiebeurzen aan landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse bij de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen in Nederland om de Johan Cruijff Schaal

Het Johan Cruyff Institute was prominent aanwezig zijn bij de start van het nieuwe voetbalseizoen in Nederland. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse, die op zaterdag 5 augustus gespeeld werd, was de eerste officiële titel die dit nieuwe seizoen te winnen is. De wedstrijd was voor organisator KNVB aanleiding voor een eerbetoon aan het gedachtegoed van Johan Cruijff.

Het Johan Cruyff Institute, het academisch initiatief binnen deze nalatenschap, viert dit door 14 studiebeurzen ter beschikking te stellen voor de online curssussen in sportmanagement en voetbalmanagement, 7 beurzen aan elk team, waarbij de clubs zelf kunnen bepalen welke spelers en stafleden er binnen hun organisaties aan kunnen deelnemen.

Dit initiatief draagt bij aan de vele andere initiatieven die het Johan Cruyff Institute in haar 15-jarig bestaan gestart heeft om bij te dragen aan het opleiden van de voetbalwereld, want zoals Johan zei: “Niemand is beter geschikt om de belangen van de sport te dienen dan iemand met het hart van een sporter!”

Johan Cruyff Institute bij Feyenoord-Vitesse om de Johan Cruyff SchaalSinds 1996 staat de trofee bekend als de Johan Cruijff Schaal. Dit jaar was het voor het eerst dat de wedstrijd in het stadion van de landskampioen werd gehouden, de Kuip in Rotterdam. Voor deze editie had de KNVB besloten om als eerbetoon aan Johan, icoon van het Nederlandse voetbal, een nieuw logo te ontwikkelen. Zijn silhouet met die typische pose als aanvoerder op het veld en nummer 14 op de rug vormt nu het beeld voor het evenement.

De World of Johan Cruyff, onder management van Carole Thate, was eveneens aanwezig tijdens het evenement, waaronder de Johan Cruyff Foundation. Van elk verkocht kaartje voor de wedstrijd werd één euro naar de Foundation overgemaakt.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s: