Johan Cruyff Institute en Cruyff Football bundelen krachten op Soccerex Europe 2024

Vertegenwoordigers van Johan Cruijffs gedachtegoed delen een stand op Soccerex Europe 2024, dat voor het eerst in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam wordt gehouden, sinds de laatste Europese editie van 2019

Na bijna vijf jaar wachten komt Soccerex terug naar Europa voor de 28e editie, dit keer in de Johan Cruijff ArenA, thuisstadion van AFC Ajax en het Nederlands voetbalelftal. Het evenement, één van ‘s werelds toonaangevende congressen voor de voetbalindustrie, wordt gehouden op 30 en 31 mei en Johan Cruyff Institute, het educatieve gedachtegoed van Johan Cruijff, en Cruyff Football, dat zijn nalatenschap op het gebied van voetbal vertegenwoordigt, zijn aanwezig met een stand op het expoterrein.

Op Soccerex Europe zijn de voornaamste spelers in het Europese voetbal aanwezig, en dit keer zal dat plaatsvinden in Amsterdam. Deze Europese editie volgt, na een vijfjarige onderbreking, het evenement in het Portugese Oeiras op. Deze continuïteit werd tijdelijk onderbroken door twee virtuele edities, als gevolg van de Covid-19 pandemie.

Na een recordbrekend evenement afgelopen november in Miami, dat meer dan 1.500 afgevaardigden uit meer dan 60 landen trok, zal Soccerex Europe 2024 in Amsterdam kort voor de start van het EK in Duitsland gehouden worden. Meer dan 70 topsprekers van clubs, competities, bonden, verenigingen en bestuursorganen zullen deelnemen aan een zeer compleet inhoudelijk programma, met discussies over prestaties, technologie, infrastructuur, financiën, het organisatie van grote competities, fan engagement, talentontwikkeling van sporters, academies, TV-rechten en data-analyse, etc.

Johan Cruyff Institute is een internationale business school die de sportindustrie verder wil professionaliseren via het trainen van een managementstijl die gebaseerd is op de excellentie en praktische visie van haar oprichter en zal sporters, oud-sporters, professionals en mensen die in de sportwereld hun loopbaan willen ontwikkelen, informatie verstrekken over de meer dan 90 opleidingen in sportmanagement, sportmarketing en sponsoring, voetbalmanagement en leiderschap in coaching. Een aanbod dat varieert van gespecialiseerde cursussen tot post-hbo, masters en executive en op maat geleverde programma’s.

Cruyff Football vertegenwoordigt het gedachtegoed van Johan Cruijff op het gebied van voetbal, een initiatief dat tot doel heeft om voetbal naar een hoger niveau te brengen.

Het educatieve gedachtegoed van Johan Cruijff

Cruyff Education

Cruyff Education biedt studieprogramma's om sporters en business professionals met een passie voor sport op te leiden en bestaat uit naast de meer dan 90 programma's die Johan Cruyff Institute aanbiedt, ook uit Johan Cruyff Academy (hbo) en Johan Cruyff College (mbo), waar topsporters hun sport met een opleiding combineren. Meer dan 10.000 studenten zijn inmiddels binnen ons internationale netwerk opgeleid, zowel on-campus, als blended als online.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *