Johan Cruyff Institute en FIFPro Divisie Amerika samen sterk voor de professionalisering van voetbal

Mariël Koerhuis, directeur Johan Cruyff Institute en Fernando Revilla, president FIFPro Divisie Amerika, tekenen een uitgebreide samenwerkingsovereenkomst tijdens WFS

Afgelopen juli hebben het Johan Cruyff Institute en FIFPro Divisie Amerika hun onderlinge band versterkt ter bevordering van de professionalisering van de voetbalindustrie. FIFPro Divisie Amerika, dat besloten heeft om te investeren in de middelen voor de ontwikkeling van voetbalmanagement in haar geografische gebied, sloot toen een akkoord met het Johan Cruyff Institute voor studiebeurzen voor haar lidorganisaties in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

De samenwerking tussen beide organisaties is nu uitgebreid met de ondertekening van een ruimere overeenkomst die de leden van beide entiteiten ten goede komt. De directeur van het Johan Cruyff Institute, Mariël Koerhuis, en de president van FIFPro Divisie Amerika, Fernando Revilla, hebben de overeenkomst tijdens de World Football Summit in Madrid ondertekend.

In deze overeenkomst zullen de leden van FIFPro Divisie Amerika profiteren van korting op de studieprogramma’s van het Johan Cruyff Institute in sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching. Het hoofddoel van de samenwerking tussen beide entiteiten is de wederzijdse overdracht van talent. In dat licht zullen medewerkers van FIFPro Divisie Amerika participeren in de ontwikkeling van casestudies en bij de uitvoering van het onderwijs van het Johan Cruyff Institute, en tevens toegang krijgen tot stages van studenten en alumni van de academische instelling binnen FIFPro Divisie Amerika.

Handtekening FIFPrO Divisie Amerika - Johan Cruyff Institute

Mariël Koerhuis en Fernando Revilla tijdens de ondertekening van de uitgebreide samenwerking

Fernando Revilla, de president van FIFPro Divisie Amerika en alumnus van de Master in Football Business in Peru in 2012, is van mening dat “deze overeenkomst een belangrijke impuls geeft aan de voortdurende professionalisering van voetbalmanagement – en de sport in het algemeen – op het Amerikaanse continent. Het opleiden van onze leden is een belangrijk thema en de mogelijkheid die deze overeenkomst met het Johan Cruyff Institute biedt, is een uitstekende start.”

De internationaal directeur van het Johan Cruyff Institute, Mariël Koerhuis, is op haar beurt van mening dat “het een samenwerking betreft die een bijzondere betekenis heeft, omdat het ons in staat stelt een belangrijke uitdaging voor onze organisatie aan te gaan: het opleiden van professionele voetballers en oud-professionals, die zich willen voorbereiden op een carrière in sportmanagement, na hun sportcarrière. Dat was één van de grootste zorgen van onze oprichter, Johan Cruijff. Met de beurzen die in de aanvangsfase aan de leden van FIFPro Divisie Amerika werden verleend, hebben we een eerste stap gezet om dit doel te bereiken. De overeenkomst die we nu ondertekenen, stelt ons in staat om deze samenwerking uit te breiden, waarbij we wederzijds zullen gaan profiteren van de ervaringen van beide organisaties.”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, zoals:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *