Johan Cruyff Institute en KNSB Opleidingen slaan handen ineen met duurzame coaching workshops

Het Johan Cruyff Institute gaat met workshopsessies op het gebied van coaching een duurzame bijdrage leveren aan de KNSB Opleidingen, met als doel om de licentietrainers een extra ontwikkelingsimpuls te geven

Begin maart starten het Johan Cruyff Institute en de KNSB met een duurzame samenwerking op het gebied van coaching voor de interne opleidingen van de bond. In totaal zullen er voor 100 schaatstrainers drie workshops worden georganiseerd, waarvan de eerste twee worden omgevormd tot webinar. In het najaar zal er een nieuw blok met een ander thema worden georganiseerd, wat vervolgens duurzaam uitgerold gaat worden.

Het onderwerp van het eerste blok is Leiderschap – Omgaan met Diversiteit. Gedurende deze drieluik worden de deelnemers meegenomen in de visie van Johan Cruijff op coaching, met als uitgangspunt: ‘Je kunt anderen pas coachen, als je jezelf kunt coachen’. Vanuit deze visie wordt ingezoomd op leiderschap rondom het thema diversiteit. Hierbij ligt de nadruk op hoe een trainer hier beter mee om kan gaan en welke lessen daaruit getrokken kunnen worden. Vragen zoals ‘hoe ga je om met een diverse groep sporters?’, ‘hoe zet je de meest effectieve training op als iedereen binnen de groep verschillend is?’ en ‘hoe stel je doelen in een groep met diversiteit?’ passeren de revue.

De eerste webinar wordt georganiseerd op 3 maart, waarna de tweede webinar zal plaatsvinden op 31 maart. Aansluitend zal eind april, onder voorbehoud van de maatregelen rondom COVID-19, een workshop op het bondsbureau aangeboden worden. Deze workshop koppelt de eerste twee webinars aan elkaar en maakt de stap naar de persoonlijke verdieping. De workshops staan onder leiding van respectievelijk Henk Verschuur, Henk Groener en Karen Ephraim, docenten van de Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute.

KNSB

Marieke Jonker, Coördinator KNSB Opleidingen, is verheugd met de aanvulling op het portfolio: “Als KNSB herkennen wij ons in het leermodel van het Johan Cruyff Institute en zijn we daarom erg blij met deze samenwerking. We willen het aanbod van bijscholingen uitbreiden waarmee we onze trainers kwaliteit op elk niveau kunnen aanbieden. We zijn ervan overtuigd dat het Johan Cruyff Institute deze kwaliteitsslag kan bieden en onze trainers die ontwikkelingsimpuls kan geven.”

Het Johan Cruyff Institute en de KNSB zijn sinds 2020 officieel partner en werken nauw samen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en educatie van alle atleten, coaches en medewerkers van de bond en de studenten en alumni van de onderwijsinstelling. De overeenkomst biedt onder andere speciale kortingen op de academische programma’s op het gebied van sportmanagement, sportmarketing en -sponsoring, football business en coaching. Daarnaast biedt het partnership nog andere voordelen, zoals deelname aan speciale studiecasussen, gastlezingen, stageplaatsen en de organisatie van gezamenlijke educatieve activiteiten.

 

MASTER IN

Coaching

De Master in Coaching in Amsterdam is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer zelfkennis en -ontwikkeling om zichzelf te verbeteren als (sport)coach of managers. Dit 10-maanden durende studieprogramma is gebaseerd op de visie van Johan Cruijff, waarin coaching meer is dan het toepassen van tactische en technische kennis. Het gaat om het managen van jezelf, de spelers/medewerkers, het team en de omgeving. Immers, je bent alleen in staat anderen te coachen, als je jezelf kan coachen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *