Johan Cruyff Institute, erkend als Advanced PRME-ondertekenaar, Principles for Responsible Education-initiatief

Het PRME-initiatief wordt gesteund door de Verenigde Naties en brengt instellingen voor hoger onderwijs samen om de transformatie van beroepsopleidingen door middel van maatschappelijk verantwoord managementonderwijs te bevorderen en het Johan Cruyff Institute is nu PRME Advanced-ondertekenaar

Het Johan Cruyff Institute is ervan overtuigd dat de belangen van de professionele sport alleen op de lange termijn kunnen worden beschermd door middel van ethisch zakendoen en heeft zich in 2018 aangesloten bij de Principles for Responsible Education (PRME), een initiatief van de Verenigde Naties dat zich inzet voor de transformatie van het bedrijfsleven en managementonderwijs door het opleiden van verantwoordelijke leiders.

Sindsdien heeft het Johan Cruyff Institute, als onderdeel van het strategisch plan, verschillende acties uitgevoerd die de toewijding aan de sportindustrie versterken; niet alleen het voortbrengen van toekomstige leiders in sportmanagement, maar ook het bevorderen van de interne groei van het Institute aan de hand van programma’s in talentontwikkeling, optimalisatie van middelen en financiële duurzaamheid, evenals het toevoegen van waarde aan het netwerk van stakeholders (studenten, alumni en partners).

Eén van deze initiatieven is The Cruyff Athlete Fund, een studiebeursfonds dat in 2018 is opgericht om atleten in de laatste fase van hun professionele carrière, of na het beëindigen van hun sportcarrière, te helpen bij hun academische ontwikkeling en overgang naar de commerciële wereld van sportmanagement. In de afgelopen twee jaar hebben in totaal 14 studenten geprofiteerd van dit initiatief, dat deel uitmaakt van de academische erfenis van Johan Cruijff.

In lijn met het verantwoord onderwijs heeft het Johan Cruyff Institute in het academisch jaar 2019-2020 drie nieuwe programma’s aan zijn portfolio toegevoegd die zijn afgestemd op het PRME-platform: Corporate Social Responsibility in Sport, Sport Governance and Cultural Diversity Management. Deze drie programma’s, die onafhankelijk worden gegeven als gespecialiseerde cursussen en als onderdeel van de postdoctorale programma’s, maken ook deel uit van het curriculum van de Master in Sport Management in al zijn modaliteiten (face-to-face, blended en online), worden aangeboden in het Engels en Spaans en in 2019-2020 hebben in totaal 157 studenten deze onderwerpen gevolgd.

Het Johan Cruyff Institute heeft de afgelopen vijf jaar ongeveer 300 samenwerkingsovereenkomsten gesloten met bedrijven, clubs en federaties over de hele wereld, een aantal dat in de toekomst zal blijven groeien. Het doel is om een uitwisseling van kennis en talent te stimuleren onder ons brede netwerk van stakeholders in de sportindustrie.


STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *