Johan Cruyff Institute houdt intervisie met jeugdtrainers NAC Breda

Het Johan Cruyff Institute heeft deze maand de jeugdtrainers van voetbalclub NAC Breda kennis laten maken met de Cruyffiaanse manier van coachen

Henk Verschuur, manager van het Johan Cruyff Institute Amsterdam en docent van de Master in Coaching, heeft deze maand de jeugdtrainers van NAC Breda meegenomen in een compacte intervisie over de Cruyffiaanse kijk op coaching.

Onder leiding van Eric Hellemons, hoofd jeugdopleidingen van de Brabantse voetbalclub, hielden de jeugdtrainers samen met Henk Verschuur een intervisie over leiderschap, interne positionering, cognitieve processen bij kinderen en nieuwe trainingsstrategieën. De coaches werden op een Cruyffiaanse manier geconfronteerd met onder andere het gebruik van andere strategieën door opdrachten aantrekkelijk te maken voor de jeugdspelers en hen duidelijk te belonen in plaats van de gebruikelijke en traditionele trainingsmethodes. Met andere woorden: Wat is uiteindelijk effectief als je kinderen traint op resultaat?

Johan Cruyff Institute holds intervision session with youth trainers NAC Breda

V.l.n.r. Eric Hellemons, Henk Verschuur en Willem Weijs (Alumnus Master in Coaching & trainer/coach NAC Breda

“Het was een uitdagende, inspirerende en enthousiaste intervisie, waarin de expertise over de manier van leidinggeven en de pragmatische kennis over hoe mensen kunnen reageren op situaties onder de aandacht werden gebracht. Door het sparren met Henk en onze jeugdtrainers was er synergie tijdens de bijeenkomst. De dagen erna werd er nog volop over doorgesproken”, aldus Hellemons.

Beide partijen hebben de intentie om in de toekomst verder te zullen gaan samenwerken ter veredeling van het opleidingsplan voor de jeugdtrainers en -coaches van de BVO.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *