Johan Cruyff Institute met voetbalmanagement-debat tijdens WFS17

Het Johan Cruyff Institute heeft Fernando Revilla, Craig Foster en Gretar Steinsson uitgenodigd voor een debat of de voetbalindustrie door oud-voetbalspelers geleid moet worden

Het Johan Cruyff Institute heeft deelgenomen aan de World Football Summit (WFS17), de conferentie over het internationale voetbal, die op 16 en 17 oktober in Madrid gehouden werd. Als Academic Partner had het Johan Cruyff Institute met internationale voetbalspelers zitting in het centrale panel, dat tijdens een ronde-tafel conferentie debatteerde. Johan Cruyff Institute stelde een actueel thema centraal: Moet de voetbal-industrie geleid worden door oud-voetballers?

Johan Cruyff Institute voetbalmanagement WFS17

Zij hebben hierover hun mening gegeven: Fernando Revilla, huidig president van de Zuidamerikaanse divisie van FIFPro en lid van FIFPro’s uitvoerend comité, algemeen manager van de Peruaanse profvoetballers bond, lid van de FIFA Player Status Committee en oud-profvoetballer met 10 jaar ervaring; Craig Foster, bekend voetbalcommentator en -analist bij een Australische televisiezender met meer dan 14 jaar ervaring als verslaggever over de nationale competitie, de UEFA Champions League, de Europa League, zes FIFA World Cups (mannen en vrouwen) en de American Cup; hij was CEO en president van de Australische bond voor profvoetballers en als voetballer was hij aanvoerder van het nationale team en van Engelse en Australische clubs waarvoor hij uitkwam; en Gretar Steinsson, de huidige technisch directeur van Fleetwood Town (vroeger bij AZ), die daarvoor ruime ervaring heeft opgebouwd als profvoetballer bij verschillende clubs, zoals Bolton Wonderers in de Engelse eredivisie en het nationale team van IJsland. Het debat werd geleid door Oliver Seitz, onze programmamanager van de Master in Football Business of Johan Cruyff Institute (in Barcelona).

De Summit werd gehouden in het Goya Theater in Madrid, waarbij de tweede editie kon rekenen op meer dan 2.000 deelnemers uit 70 landen en ongeveer 60 top-gastsprekers.

Johan Cruyff Institute voetbalmanagement WFS17

Johan Cruyff Institute voetbalmanagement WFS17

Johan Cruyff Institute voetbalmanagement WFS17

Johan Cruyff Institute voetbalmanagement WFS17

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *