Johan Cruyff Institute leidt debat over voetbalmanagement tijdens WFS17

Johan Cruyff Institute nodigt Fernando Revilla, Craig Foster en Gretar Steinsson uit op het podium van WFS17 om te debatteren over de vraag in hoeverre de voetbalindustrie geleid zou moeten worden door oud-voetbalspelers

Het Johan Cruyff Institute is één van de hoofdrolspelers tijdens de tweede editie van de World Football Summit, het internationale voetbalcongres dat op 16 en 17 oktober in Madrid gehouden wordt. Het Johan Cruyff Institute is niet alleen Academisch Partner van het evenement, maar draagt ook vier internationale voetbalexperts aan die tevens alumni zijn van het institute, om op het podium deel te nemen aan een centraal debat waar altijd veel over te doen is: Moet de voetbalindustrie gemanaged worden door voormalige voetballers?

Zij zullen hun mening geven over dit thema: Fernando Revilla, huidig president van de Zuidamerikaanse divisie van FIFPro en lid van FIFPro’s uitvoerend comité, algemeen manager van de Peruaanse profvoetballers bond, lid van de FIFA Player Status Committee en oud-profvoetballer met 10 jaar ervaring; Craig Foster, bekend voetbalcommentator en -analist bij een Australische televisiezender met meer dan 14 jaar ervaring als verslaggever over de nationale competitie, de UEFA Champions League, de Europa League, zes FIFA World Cups (mannen en vrouwen) en de American Cup; hij was CEO en president van de Australische bond voor profvoetballers en als voetballer was hij aanvoerder van het nationale team en van Engelse en Australische clubs waarvoor hij uitkwam; en Gretar Steinsson, de huidige technisch directeur van Fleetwood Town (vroeger bij AZ), die daarvoor ruime ervaring heeft opgebouwd als profvoetballer bij verschillende clubs, zoals Bolton Wonderers in de Engelse eredivisie en het nationale team van IJsland. Het debat wordt geleid door Oliver Seitz, onze programmamanager van de Master in Football Business of Johan Cruyff Institute (in Barcelona). Het panel van het Johan Cruyff Institute zal plaatsvinden op maandag 16 oktober om 4 uur ’s middags.

Het Goya Theater in Madrid is de plaats waar de World Football Summit 2017 gehouden wordt. Aan deze tweede editie zullen meer dan 2.000 mensen meedoen uit meer dan 70 verschillende landen, waarbij ongeveer 60 aansprekende gastsprekers gedurende de twee dagen zullen ingaan op actuele thema’s uit de voetbalindustrie.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, zoals:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *