Maak kans op een Telesport-studiebeurs voor een Master

In samenwerking met het Johan Cruyff Institute stelt Telesport voor aankomend studiejaar 2020-2021 twee studiebeurzen beschikbaar voor de Master in Sport Management en de Master in Coaching. Hiermee levert Telesport een bijdrage aan de missie van het Johan Cruyff Institute om sporters op te leiden tot talentvolle leiders in sportmanagement.

De studiebeurzen worden alleen aan (voormalig) topsporters of -coaches uitgereikt. Marcel van der Kraan, hoofdredacteur van Telesport zegt hierover: “Telesport staat voor topsport. Dat betekent dat de sportredactie van De Telegraaf toptalenten en topsporters alle aandacht geeft. Het Johan Cruyff Institute biedt diezelfde topsporters en talentvolle coaches de kans om door te groeien. Daarbij is de blik op de toekomst gericht. De Telegraaf ondersteunt het Johan Cruyff Institute en biedt twee topsporters elk jaar een studiebeurs aan. We zijn trots op de samenwerking en trots op de prestaties van de topsporters die allemaal op die manier succesvol zijn afgestudeerd. Johan Cruijff heeft het zo gewild. Mooi om dat te kunnen voortzetten.”

Eerder werden de studiebeurzen toegewezen aan onder andere Merijn Zeeman, Laurens ten Dam (beide wielrennen), Herre Zonderland, Celine van Gerner (turnen), Inge Dekker, Femke Heemskerk (beide zwemmen), Wouter Olde Heuvel en Margot Boer (schaatsen).

Kans maken op de Telesport-studiebeurs?
Je voldoet aan de volgende criteria:
– (Voormalig) topsporter of -coach;
– Ambieert een management- of coachingfunctie in de sportsector.

Reageer snel en maak kans op een studiebeurs om een Masteropleiding te volgen aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam. Stuur vóór 12 juni 2020 je CV en motivatie van max. 350 woorden naar telesportmaster@cruyffinstitute.org. Wij ontvangen deze documenten graag in het Engels wanneer je voor de Master in Sport Management kiest, aangezien het programma in het Engels wordt gegeven.

Johan en Herre Zonderland - Johan Cruyff Institute

Herre Zonderland, die de Master in Sport Management in 2011-2012 volgde, zegt hierover: “In de Master werd ik voortdurend gestimuleerd om vanuit een strategisch oogpunt naar de sport en sportorganisaties te kijken. Voor een sporter is dat een uitdagend en interessant proces. Eén kant van de sport ken je al vanuit je topsportervaring; de managementkant ontwikkel je in de opleiding. Vanuit je persoonlijke ervaring ontwikkel je zo gedurende de studie een brede visie ten aanzien van sportbeleid. Uit ervaring kan ik vertellen dat beide kanten prachtig zijn en boordevol uitdagingen zitten!”  

 

 

GERELATEERDE OPLEIDINGEN

Master in Sport Management (Amsterdam, Engels, start: september 2020)
Master in Coaching (Amsterdam, Nederlands, start: september 2020)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *