De Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute bij de beste opleidingen in Europa volgens de rankings van SportBusiness International

Voor de tiende keer op rij behoort de Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute tot de beste studieprogramma’s van Europa, volgens de rankings van het toonaangevende tijdschrift SportBusiness International

De Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute behoort ook dit jaar weer bij de top-opleidingen. Dat komt uit de rankings van het prestigieuze tijdschrift SportBusiness International, dat dit jaar al weer haar tiende editie viert. De Master in Sport Management van Johan Cruyff Institute staat wederom in de top 20 van de allerbeste opleidingen in Europa.

“Bij Johan Cruyff Institute leggen we de lat elk jaar een beetje hoger. Het mooie van het bereiken van je doelen, is dat je ze kunt vernieuwen door verder te kijken dan het vertrouwelijke, wat je reeds stevig hebt neergezet. Het is dan heel fijn om opnieuw op deze internationale lijst van beste masters in sportmanagement te staan, vooral na een studiejaar dat door Covid-19 gekenmerkt werd. De pandemie heeft op allerlei manieren voor grote uitdagingen gezorgd, maar het heeft er ook in geresulteerd dat ons online aanbod verder werd uitgebreid. Voor Johan Cruyff Institute is het een eer om in de rankings te staan tussen de allerbeste academische instellingen ter wereld, om de sport verder te professionalisering volgens de missie van Johan Cruijff, wat hem ertoe bracht om onze organisatie op te richten”, aldus academische directeur Víctor Jordán.

Voor de totstandkoming van de rankings van SportBusiness International houdt een commissie rekening met verschillende variabelen om studenten en degenen die verantwoordelijk zijn voor de verschillende studieprogramma’s, te voorzien van het meest betrouwbare en beste classificatiesysteem. Adam Nelson, redacteur van de rankings: “Deze taak wordt elk jaar een beetje ingewikkelder en complexer, omdat we onze criteria blijven aanpassen en uitbreiden, om het eerlijkste en meest betrouwbare resultaat te garanderen. Gezien de gebeurtenissen van 2020 hebben we meer dan ooit rekening gehouden met hoe universiteiten en andere instellingen te maken hebben gehad met complexe kwesties als ras, geslacht en natuurlijk de Covid-19-pandemie”.

SportBusiness International heeft dit jaar twee nieuwe variabelen geïntroduceerd: de mogelijkheid om tijdens het studeren te netwerken met leidinggevenden uit de branche en de ‘prijs-kwaliteit’ verhouding. De beoordelingscommissie blijft daarnaast letten op het aandeel internationale en vrouwelijke studenten in de opleiding, evenals het aandeel internationale en vrouwelijke docenten. Daarentegen werd er dit keer geen rekening meer gehouden met de etnische diversiteit onder studenten.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *