Meer vrouwen aan de macht

Karen Ephraim, docente van de Master in Coaching, vertegenwoordigt het Johan Cruyff Institute tijdens het symposium ‘Vrouwenvoetbal: ontwikkelingen, kansen en uitdagingen’, dat zondag in Utrecht gehouden wordt

Karen Ephraim, docente van de Master in Coaching van het Johan Cruyff Institute Amsterdam, neemt zondagmiddag 16 juli deel aan een debat als onderdeel van de thematische deelsessie ‘Meer Vrouwen aan de Macht binnen het Voetbal’, tijdens een symposium dat georganiseerd wordt door de KNVB en het Mulier Instituut. Karen is sinds 2009 betrokken bij het Masterprogramma en geeft les aan de coach-studenten voor de modules ‘Feedback Geven’ en ‘Wat is mijn Stijl?’.

Meer vrouwen aan de macht - Johan Cruyff InstituteStellingen als ‘er bestaat geen glazen plafond: vrouwen zitten vooral zichzelf in de weg’ zullen die middag de revue passeren. Karen heeft haar mening helder: “Ik denk dat het goed is om de huidige meisjes die voetballen al vanaf jonge leeftijd heel bewust te enthousiasmeren voor kaderfuncties, zoals trainingen geven, fluiten, deelnemen aan jeugdcommissies en jeugdleden in het bestuur. En dan vooral niet alleen maar bij meisjesteams, maar juist ook bij jongensteams. En dat kan ook in tweetallen: een jongen en een meisje die samen een team leiden. Het zou fantastisch zijn als het vanzelfsprekender wordt dat we met z’n allen (lees: mannen, vrouwen, jong en oud) organisaties kunnen runnen. En zeker omdat we weten dat divers samengestelde groepen betere beslissingen nemen!”

Het evenement wordt door de KNVB en het Mulier Instituut in de context van het EK Vrouwen 2017 georganiseerd en vindt plaats in de Kromhout Kazerne te Utrecht. Daarop aansluitend spelen de Leeuwinnen hun eerste EK-wedstrijd tegen Noorwegen in stadion de Galgenwaard. Tijdens deze middag wordt er verder uitvoerig gesproken over de ontwikkelingen in het vrouwenvoetbal en de actuele kansen en uitdagingen.

Naast Karen nemen onder andere voormalig internationals Daphne Koster en Leonne Stentler en Manager Voetbalvrouwen van de KNVB, Minke Booij, deel aan de plenaire sessies. De genodigden die middag bestaan uit oud-voetbalsters, topvoetbalsters en betrokkenen uit het vrouwenvoetbal.

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s die in september van start gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *