Nieuwe oproep voor kandidaten voor Telesport scholarship

(Voormalige) topsporters kunnen weer een aanvraag indienen voor een Telesport scholarship, indien zij interesse hebben om de Master in Sport Management 2023-2024 te studeren aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam

Telesport biedt wederom een scholarship aan voor de Master in Sport Management, voor het studiejaar 2023-2024 aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam. Tot 1 juli 2023 hebben (oud)sporters de tijd om de studiebeurs aan te vragen. Het programma start in september. De Telesport scholarship voor de Master in Coaching 2023-2024 is reeds vergeven.

Marcel van der Kraan, hoofdredacteur bij Telesport: “Telesport -de sportrubriek van De Telegraaf- geeft volop aandacht aan toptalenten en topsporters. Het Johan Cruyff Institute geeft sporters en getalenteerde coaches studiekansen voor persoonlijke groei en biedt hun ook volop mogelijkheden om een duale carrière te ontwikkelen. Voor de Master in Sport Management zijn we nu op zoek naar nieuwe kandidaten. Door de Telesport scholarships aan te bieden, zijn meer en meer sporters en coaches goed voorbereid op hun toekomst, om de belangen van de sport nog beter te kunnen dienen.”

Nederlandse topsporters als Eva de Goede (hockey), Anna van der Breggen (wielrennen) en Britt Eerland (tafeltennis) grepen al de kans om met een Telesport scholarship aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam te studeren.

In de video vertelt Shay Sade, oud-profvoetbalster en alumna van de Master in Sport Management Amsterdam, waarom zij vindt dat een duale carrière voor sporters belangrijk is en wat de opleiding haar bracht voor haar ‘post-voetbal’ carrière.
 


 

Marcel vervolgt: “Telesport is trots op alle sporters die besloten te gaan studeren met een studiebeurs van Telesport. Ze zijn allemaal succesvol afgestudeerd en goed voorbereid voor hun sportcarrière in de sportsector. Johan Cruijff zou het zo hebben gewild! Het is een geweldige manier voor Telesport om bij te dragen aan zijn legacy, door elk jaar twee studiebeurzen aan te bieden.”

Johan Cruijff wilde sporters meer kansen bieden via duale loopbanen. Hij beschouwde sporters het meest geschikt om sportorganisaties te leiden, omdat ze de specifieke kenmerken van sport het best begrijpen en zo de sportwaarden het best vertegenwoordigen. Dit gedachtegoed is de missie van het Johan Cruyff Institute, om de volgende generatie leiders in de sport op te leiden.
 

HOE MELD JE JE AAN VOOR DE TELESPORT SCHOLARSHIP?

VEREISTEN:

  • Je bent (voormalig) topsporter, woonachtig in Nederland.
  • Je hebt de ambitie om een leidinggevende rol te vervullen in de sportsector, of je bent al werkzaam in de sport en zou graag meer kennis en vaardigheden willen ontwikkelen.

PROCEDURE:

  • Stuur voor 1 juli 2023 je CV en motivatiebrief (maximaal 350 woorden) voor de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam – naar telesportmaster@cruyffinstitute.org.
  • NB: documenten in het Engels sturen heeft de voorkeur, want dat is de taal die ook gebruikt wordt in het studieprogramma.

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *