Nieuwe oproep voor kandidaten voor Telesport scholarships

Coaches en (voormalige) sporters kunnen ook dit jaar weer een aanvraag indienen voor een Telesport scholarship, indien zij interesse hebben om een Master in Coaching of Master in Sport Management te studeren aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam

Telesport biedt wederom twee scholarships aan voor het studiejaar 2022-2023 aan het Johan Cruyff Institute in Amsterdam, één voor de Master in Sport Management en één voor de Master in Coaching. Tot 7 juli 2022 kunnen coaches en (oud)sporters een studiebeurs van hun keuze aanvragen. Beide Master programma’s starten in september.

Marcel van der Kraan, hoofdredacteur bij Telesport: “Telesport – de sportrubriek van De Telegraaf – geeft volop aandacht aan toptalenten en topsporters. Het Johan Cruyff Institute geeft sporters en getalenteerde coaches studiekansen voor persoonlijke groei en biedt hun ook volop mogelijkheden om een duale carrière te ontwikkelen. Door de Telesport scholarships aan te bieden, zullen meer sporters en coaches goed voorbereid zijn op hun toekomst, om de belangen van de sport te kunnen dienen.”

Nederlandse topsporters als Ireen van den Assem (hockey), Anna van der Breggen, Laurens ten Dam (wielrennen), Herre Zonderland, Céline van Gerner (video) (turnen), Margot Boer, Wouter olde Heuvel (schaatsen), Inge Dekker, Femke Heemskerk (zwemmen) en Britt Eerland (tafeltennis) kregen een Telesport scholarship in het verleden, om te studeren aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam.
 

 

Marcel vervolgt: “Telesport is trots op deze sporters. Ze zijn allemaal succesvol afgestudeerd en goed voorbereid voor hun sportcarrière. Johan Cruijff zou het zo hebben gewild! Het is een geweldige manier voor Telesport om bij te dragen aan zijn legacy, door elk jaar twee studiebeurzen aan te bieden.”

Johan Cruijff wilde sporters meer kansen bieden via duale loopbanen. Hij beschouwde sporters het meest geschikt om sportorganisaties te leiden, omdat ze de specifieke kenmerken van sport het best begrijpen en zo de sportwaarden het best vertegenwoordigen. Dit gedachtegoed is de missie van het Johan Cruyff Institute, om de volgende generatie leiders in de sport op te leiden.
 

HOE MELD JE JE AAN VOOR EEN TELESPORT SCHOLARSHIP?

VEREISTEN:

  • Je bent (voormalig) topsporter of coach, woonachtig in Nederland.
  • Je hebt de ambitie om een leidinggevende of coachende rol te vervullen in de sportsector, of je bent al werkzaam in de sport en zou graag meer kennis en vaardigheden willen ontwikkelen.

PROCEDURE:

  • Stuur voor 7 juli 2022 je CV en motivatiebrief (maximaal 350 woorden) voor de Masteropleiding van je keuze – de Master in Sport Management of Master in Coaching aan het Johan Cruyff Institute Amsterdam – naar telesportmaster@cruyffinstitute.org.
  • NB: stuur je documenten in het Engels als je geïnteresseerd bent in de Master in Sport Management (dat is de taal die gebruikt wordt in het studieprogramma).

MASTER IN

Sport Management

Het 10-maanden durende programma Master in Sport Management in Amsterdam wordt aangeboden in het Engels en is ontworpen voor mensen met een passie voor sport, die zich graag willen verdiepen in sportmanagement en zichzelf willen ontwikkelen om hun carrière in de sportmanagement sector te bevorderen.

Lees meer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.