ORTEC gaat voor duurzaamheid in de sport en vergeeft studiebeurs aan voormalig topturner De Vries

ORTEC vergeeft dit jaar alweer zijn negende studiebeurs voor de Master in Sport Management aan voormalig topturner Boudewijn de Vries

Sinds 2009 vergeeft ORTEC, één van de grootste aanbieders van optimalisatiesoftware en analyseoplossingen ter wereld, elk academisch jaar van het Johan Cruyff Institute Amsterdam een studiebeurs aan topsporters of eigen werknemers. Oud-topsporters zoals hockeyer Taeke Taekema en volleyballer Yannick van Harskamp volgden in de afgelopen jaren de Master in Sport Management.

Managing partner van ORTEC, Daan Boon, studeerde in 2009-2010 zelf de Master in Sport Management en dat bracht hem op het idee om de visies van Johan aan de hand van een studiebeurs te ondersteunen. “Zijn visie om de nieuwe leiders in sportmanagement op te leiden is inspirerend. We zijn met ORTEC Sports zelf actief in de sportwereld en daarom vinden we het belangrijk om wat duurzaams neer te zetten. Daarnaast staan we volledig achter Johans andere visie om topsporters zowel voor als na hun sportcarrière te ondersteunen door hen de juiste bagage mee te geven voor in het bedrijfsleven.”

“Toen ik zelf het programma volgde, vond ik het erg interessant om alle facetten binnen de sportwereld te leren kennen”, vervolgt de Cruijff-alumnus. “Ik heb het als student erg gewaardeerd om met topsporters en verschillende disciplines samen te werken en om van elkaar te leren. Mijn grootste les was samenwerken, want dat was als individualist soms erg moeilijk.”

ORTEC gaat voor duurzaamheid in de sport en vergeeft studiebeurs aan voormalig topturner De Vries - Johan Cruyff Institute

Dit jaar is voormalig topturner Boudewijn de Vries de gelukkige en volgt hij sinds begin september de Master in Sport Management. Na tien jaar zette de voltigespecialist in juni van dit jaar een punt achter zijn internationale turncarrière. De Vries heeft de KNGU vaak vertegenwoordigd bij interlandwedstrijden, worldcupwedstrijden, de Europese Kampioenschappen in 2015 en 2017 en de Wereldkampioenschappen in 2014 en 2017.

Boudewijn: “Ik heb tijdens mijn topsportcarrière een bachelor psychologie gevolgd, maar mijn passie ligt in de sport en ik wil hier dan ook in blijven participeren. Deze Master geeft mij de mogelijkheid om mijn passie voor sport voor te zetten. Johan Cruijff heeft een bijzondere kijk op leren, en door les te krijgen van professionals uit het werkveld en te leren van andere studenten wil ik mijn kennis over de sportindustrie verbreden. Daarnaast wil ik mijzelf ontwikkelen op persoonlijk vlak. Mijn verwachtingen zijn dat ik komend jaar mijn rugzak kan vullen met kennis en tools die passen bij sportmarketing en de huidige sportindustrie. Deze kennis en tools in combinatie met mijn topsportervaring zullen ertoe leiden dat ik uiteindelijk mijn eigen bijdrage kan gaan leveren aan de sportindustrie.”

Boudewijn zal in juni 2019, als hij alles goed doorloopt, zijn diploma behalen.

STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *