Paralympiër Maikel Scheffers ondersteunt missie Cruyff Foundation via Master in Sport Management

De paralympisch rolstoeltennisser zal een onderzoek gaan doen voor de Johan Cruyff Foundation

Paralympisch rolstoeltennisser Maikel Scheffers is op 13 september van start gegaan met de Master in Sport Management aan het Johan Cruyff Institute te Amsterdam. Hierbij zal hij een onderzoek gaan doen voor de Johan Cruyff Foundation. Daarbij draagt de Johan Cruyff Foundation bij aan de missie van het Johan Cruyff Institute om topsporters op te leiden voor een maatschappelijke carrière in de sport en hun kennis en kwaliteiten op het gebied van hun sport daarmee te behouden.

“Johan’s gedachtengoed om topsporters en Paralympische sporters verder te brengen, zowel binnen als buiten hun sport, juichen wij enorm toe. Daarnaast hebben wij al jaren een nauwe samenwerking met de Internationale Tennis Federatie, dus het verlenen van onze support aan Maikel is een logische keuze,” licht Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation, toe.

Paralympiër Maikel Scheffers ondersteunt missie Cruyff Foundation via Master in Sport Management - Johan Cruyff Institute

Maikel Scheffers en Niels Meijer

De 5-voudig Nederlands kampioen is erg dankbaar voor deze kans en kijkt uit naar wat het studiejaar hem gaat brengen. “Ik verwacht dat ik mezelf verder ga ontwikkelen op managementniveau en dat ik ga groeien in mijn ervaringen. Ik wil veel leren van mijn medestudenten en de professoren, zodat ik dat in mijn toekomstige baan kan toepassen. Sport is mijn passie en in de afgelopen jaren heb ik zelf al veel gesproken en onderhandeld met bedrijven en sponsoren. Ik wil mezelf hier verder in ontwikkelen en deze Master past hier perfect bij,” aldus de enthousiaste tennisser.

De komende tien maanden zal Maikel een businessplan gaan schrijven om de internationale ambities van de Cruyff Foundation verder te onderzoeken en daarmee te kijken hoe de Foundation wereldwijd nog meer kinderen in beweging kan krijgen door middel van sportprojecten.

Nadat de sympathieke Brabander alles goed doorloopt heeft, zal hij in juni zijn diploma ontvangen. Maar voor nu is het eerst zaak om te wennen aan het student-zijn en goed op te starten. Maikel: “De eerste twee weken zijn mij erg goed bevallen en mijn eerste indruk van het Cruyff Institute en het programma is zeer positief. Iedereen is erg vriendelijk, behulpzaam en gericht op de student. De opleiding staat voor vernieuwing en het opleiden van een nieuwe generatie leiders in de sport of daarbuiten en dit is iets wat goed bij mij past. Ik verwacht hier veel aan te hebben na én tijdens mijn tenniscarrière!”

STUDEREN AAN HET JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Het Johan Cruyff Institute biedt een verrijkende leeromgeving met leermiddelen die gebaseerd zijn op interactief leren. We streven naar een mix van studenten uit de sport- en zakenwereld en maken het voor studenten mogelijk hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Studenten worden uitgedaagd om actief deel te nemen aan creatieve uitdagingen die inzet, betrokkenheid en intuïtief denken vereisen. Informeer vrijblijvend naar onze programma’s, die binnenkort van start gaan:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *