Studenten Master in Sport Management sluiten onverwacht jaar af met live graduation

De studenten van de Master in Sport Management hebben vorige week na ruim drie maanden online educatie het academisch jaar afgesloten met een live graduation in Amsterdam

Op 18 maart jongstleden besloot het Johan Cruyff Institute Amsterdam haar deuren per direct te sluiten vanwege de uitbraak van het coronavirus, met als gevolg dat meer dan 100 studenten geen face-to-face les meer konden volgen. Daarnaast moesten meerdere evenementen en site visits van de agenda worden gehaald.

De Master in Coaching programma’s, waar op dat moment vier verschillende edities van draaiden, en de Module Sport & Facility/Event Management zijn uitgesteld tot september 2020. De Master in Sport Management kon echter, vanwege de aard van het programma, gelijk een doorstart maken via het online platform van het Institute.

Een paar dagen na het sluiten van het kantoor stond de volgende les al op het programma. Sindsdien hebben de 44 studenten, waarvan een deel was teruggevlogen naar hun thuisland, tien weken online lessen gevolgd via verschillende platforms. Daarnaast werden er speciale webinars, online gastlessen en digitale activiteiten georganiseerd ter aanvulling op het programma. Ook zijn de studenten zelf betrokken geweest bij de invulling van de online lessen en de nieuwe situatie. Dit leverde veel saamhorigheid en verbondenheid op, en daardoor bleef de persoonlijke aandacht, waar het Cruyffiaanse onderwijs om bekend staat, intact.

Raphael Schmidt, een Duitse student die dit jaar stage liep bij 433, moest erg wennen aan de nieuwe situatie. “Het was zowel op educatief als op persoonlijk vlak heel anders, en het niet kunnen zien van mijn klasgenoten was triest. Maar het was echt indrukwekkend hoe snel het Institute zich kon aanpassen en met nieuwe mogelijkheden kwam om ons les te geven. Het team heeft er alles aan gedaan om het voor ons mogelijk te maken om het programma op een goede manier af te sluiten. Je mist pas iets als je het niet meer hebt. Dat is voor mij de zin die de afgelopen drie maanden samenvat.”

Graduation

Studenten Master in Sport Management vieren hun graduation in Hotel Jakarta in Amsterdam

Ook studente Charlotte Tönjann vond de omschakeling lastig: ”De lessen van het Institute moedigen studenten aan om zoveel mogelijk interactie met elkaar te hebben en betrokken te zijn om hen te helpen hun eigen mening en gedachten over elk vraagstuk te vormen. Dus toen het coronavirus toesloeg was het moeilijk om ons aan de nieuwe manier van lesgeven aan te passen. Ondanks de COVID-19-maanden heeft het Institute geweldig gepresteerd om ons op de best mogelijke manier les te geven en ons te ondersteunen in deze tijd.”

Door de versoepelingen van de coronamaatregelen was het mogelijk om de laatste les van het jaar, Toegepaste Persoonlijke Vaardigheden in de Sport, en de graduation ceremonie hybride te laten plaatsvinden in respectievelijk het Frans Otten Stadion en Hotel Jakarta te Amsterdam. Na meer dan drie maanden konden de studenten, weliswaar op 1,5 meter afstand, weer samenkomen. De internationale studenten die niet konden afreizen naar Amsterdam, waren via ZOOM digitaal aanwezig. Zo werd dit bijzondere en historische studiejaar toch nog op een positieve manier afgesloten.

Charlotte: “Dit jaar heeft me ontzettend veel herinneringen op zowel academisch als persoonlijk vlak gegeven, die een levenslange impact op mij zullen hebben. Ik kijk terug op een jaar vol trots en blijdschap, met een hecht netwerk van vrienden en collega’s en een rugzak vol kennis over de sportindustrie.”

Gilles Mbiye-Beya, student en werkzaam bij Royal Antwerp F.C., vond “het afgelopen jaar geweldig en enorm leerzaam. Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze om deze studie te volgen. Het was één van de leukste jaren uit mijn professionele carrière en ik ben enorm dankbaar dat ik hieraan heb kunnen deelnemen met deze groep vol individuen uit alle uithoeken van de wereld.”


STUDIEPROGRAMMA’S JOHAN CRUYFF INSTITUTE AMSTERDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *